Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΟΧΙ στις παραπλανητικές προσφορές - ΝΑΙ στις χαμηλές τιμές


Βρισκόμαστε εν μέσω του 10 ήμερου προσφορών από τις εμπορικές επιχειρήσεις, το οποίο ισχύει μέχρι 14 Ιουλίου και στη συνέχεια ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις.
Ιδιαίτερα σήμερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όλοι οι καταναλωτές περιμένουν τις προσφορές και τις εκπτώσεις, ώστε αξιοποιώντας τις χαμηλότερες τιμές των αγαθών αυτής της περιόδου, να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους.
Δε θα πρέπει λοιπόν σε καμία περίπτωση να υπάρξουν φαινόμενα παραπλανητικών προσφορών και παραπλανητικών εκπτώσεων για την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού.
Συμφωνούμε απόλυτα με τις θέσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορικών Επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ) ότι «η πρόσφατη αιφνιδιαστική νομοθετική ρύθμιση για της προσφορές, δημιουργεί συνθήκες παραπλάνησης και σύγχυσης του καταναλωτή, διότι ο καταναλωτής δε μπορεί να γνωρίζει, ποια η αρχική τιμή του προϊόντος και ποια η τιμή της προσφοράς, ώστε να κατανοεί πλήρως πόσο απέχει η τιμή προσφοράς από την αρχική τιμή.»
Θέση μας είναι ότι η αγορά χρειάζεται χαμηλές τιμές όλο το χρόνο, και όχι προσφορές που παραπλανούν σε πολλές περιπτώσεις τον καταναλωτή.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας θα είναι δίπλα στον καταναλωτή, για να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις, που πέραν από κάθε δεοντολογία και νομιμότητα, επιχειρούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές της Βοιωτίας με ανακριβείς ή παραπλανητικές προσφορές και θα επιβάλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα), ανάλογα με τη βαρύτητα και την συχνότητα της παραβάσεως. Τα πρόστιμα ανέρχονται από 500–50.000 ευρώ.
Καλούμε τους πολίτες της Βοιωτίας στη περίπτωση που πέφτει στην αντίληψη τους, προσφορά που παραπλανά τον καταναλωτή να υποβάλλει την καταγγελία του στη Γραμμή Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας Βοιωτίας τηλ. 15.5.15 και η Δ/νση εμπορίου θα επιλυθεί αμέσως για την διερεύνησή της και την επιβολή των νομίμων κυρώσεων.
Στηρίζουμε τις υγιείς εμπορικές επιχειρήσεις, καταπολεμούμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό.


Ο Αντινομάρχης Βοιωτίας Λουκάς Καράντζαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: