Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

H θέση της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ


Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας , συνειδητά επέλεξε να την οδηγήσει στη χρεοκοπία , δημοσιονομική εκτροπή , κατάρρευση εσόδων , αφού χάρισε εκατομμύρια στους έχοντες ( εκλεκτούς) , προχωρά σήμερα να καλύψει τα ελλείμματα ,που η ίδια δημιούργησε με το πάγωμα μισθών και συντάξεων και τις έκτακτες εισφορές .
Αφού επέλεξε στα golden boys να καταληστέψουν τη ΛΑΡΚΟ , σήμερα έρχεται με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής να παραχωρήσει το 35% των μετοχών του δημοσίου της Εταιρείας .
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά . Με ποιους όρους και σε ποιους άραγε παραχωρείται η μόνη εταιρεία παραγωγής νικελίου στην Ευρώπη ;Τι έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ. για να διασφαλίσει τη στρατηγική θέση για ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ , που η ίδια πρέσβευε στο πρόγραμμά της ; Πως θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας ;
Το ΠΑΣΟΚ με καθαρούς πολιτικούς όρους είχε τοποθετηθεί ότι η ΛΑΡΚΟ πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο με επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας , ώστε να υπάρξει σεβασμός του περιβάλλοντος και βέβαια ως εταιρεία θα πρέπει να λειτουργεί με κανόνες αγοράς .
Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ανίκανη να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας . Γι΄ αυτό και απαιτείται άμεσα αλλαγή .


Το Γραφείο Τύπου της Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: