Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

8 ερωτήσεις στον Υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ κ. Μιχάλη Γιαννάκη


Συνεχίζουμε την επικοινωνία μας με τους υποψήφιους Βουλευτές του Νομού Βοιωτίας και φιλοξενούμε τις απόψεις του αναξιοποίητου από την κυβέρνηση Καραμανλή, δυο φορές εκλεγμένου εκπροσώπου μας στο Κοινοβούλιο, κ. Μιχάλη Γιαννάκη. Ο Σχηματαριώτης πολιτικός –πάντοτε ειλικρινής, προσιτός και ανθρώπινος, αλλά και αποτελεσματικός, δραστήριος και μαχητικός για τη Βοιωτία και τους ανθρώπους της – απαντά σε 8 ερωτήσεις μέσα από τις οποίες αναλύει τις πολιτικές του κόμματός του αλλά και τις δικές του προτεραιότητες μετά την 4η Οκτωβρίου 2009.


κ. Γιαννάκη, βρισκόμαστε και πάλι σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση με αρκετά αλλαγμένα δεδομένα. Τι έφταιξε και το «κλίμα» άλλαξε ξαφνικά;
Ξέρετε ότι στην πολιτική η συγκυρία είναι σημαντικός παράγοντας. Είναι αυτό που λέμε ότι «όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος». Η Κυβέρνηση πέρασε αναμφισβήτητα μια δύσκολη περίοδο. Πράξεις και παραλήψεις, ομολογώ, στάθηκαν ικανές να επισκιάσουν το κυβερνητικό έργο. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να αναδείξουμε το έργο μας. Να προβάλλουμε το σχέδιό μας. Η εμπιστοσύνη των πολιτών διεκδικείται καθημερινά μέσα από μια αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση για το αύριο του τόπου.

Θέλω να μου αποδώσετε σύντομα τις εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και τοπικά αλλά και πανελλαδικά;
Δεν θα κάνω εκτιμήσεις. Θα σας παρουσιάσω την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι πως η επόμενη μέρα για την οικονομία είναι κρίσιμη. Ειδικά μέσα στην διεθνή οικονομική κρίση. Γι’ αυτό χρειάζεται κυβέρνηση με ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό σχέδιο. Οι πολίτες δεν πείθονται από την παροχολογία. Δεν πείθονται από την αοριστία. Θέλουν συγκεκριμένες λύσεις. Θέλουν τον ηγέτη και τα πρόσωπα που θα οδηγήσουν με ασφάλεια τον τόπο από την κρίση.

Προσωπικά θεωρείστε ένας εκπρόσωπος των Βοιωτών που βάδισε έως σήμερα με περισσή συνέπεια και αποφασιστικότητα, αλλά – σύμφωνα πάντοτε με την κοινή γνώμη- δεν αξιοποιηθήκατε «όσο θα έπρεπε» από την κυβέρνηση! Αισθάνεστε κάποια πικρία γι’ αυτό;
Καμία. Και το λέω ειλικρινά. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει και τον χρόνο και το πόστο που μπορεί να αξιοποιήσει τα στελέχη του. Άλλωστε, την όρεξή μου για προσφορά και δημιουργία όλο αυτό τον καιρό είχα τη δυνατότητα να την διοχετεύσω στον τόπο μου, στη Βοιωτία. Και θέλω να πιστεύω ότι τα κατάφερα καλά. Όσο για το μέλλον, είναι δέσμευσή μου να δουλέψω σκληρά, προσηλωμένος σε αρχές και αξίες, όποιο πόστο και αν μου ανατεθεί.

Είστε από εκείνους που στηρίξατε την κυβέρνηση Καραμανλή από την πρώτη στιγμή. Εάν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, θεωρείτε ότι θα προκύψει θέμα αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα σας;
Το έχει ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οποιαδήποτε επαναφορά στο ζήτημα δεν έχει καμία πολιτική αξία. Έχουμε ηγέτη, έχουμε πρόγραμμα, έχουμε σχέδιο. Αυτά έχουν σημασία για τους πολίτες.

Τρίτη φορά υποψήφιος με τη ΝΔ στο Νομό μας. Τι έχει αλλάξει από τις προηγούμενες αναμετρήσεις και ποιες οι προσδοκίες σας στη νέα Βουλή που θα προκύψει μετά την 4η Οκτωβρίου;
Κοιτάξτε, αναμφισβήτητα αυτή είναι μια δύσκολη μάχη. Είναι μια κρίσιμη μάχη. Πρώτα για τον τόπο. Στις 4 Οκτωβρίου παίρνουμε μια δύσκολη απόφαση. Μια απόφαση ευθύνης. Στις 4 Οκτωβρίου επιλέγουμε, κόντρα στον λαϊκισμό και την παροχολογία να βαδίσουμε στον δρόμο της υπευθυνότητας. Το ίδιο σαφώς αφορούσε και τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Σήμερα όμως η διεθνής οικονομική κρίση κάνει τις αποφάσεις μας ιδιαίτερα κρίσιμες. Σε αυτές τις εκλογές δεν επιλέγουμε απλά κόμματα ή πρόσωπα. Επιλέγουμε τον ηγέτη, επιλέγουμε τον Πρωθυπουργό που μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής. Επιλέγουμε όμως και τα πρόσωπα που θα τον στελεχώσουν σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Επιλέγουμε τους ανθρώπους που θα υπηρετήσουν με αρχές τις αξίες της παράταξης και τις προσδοκίες των Ελλήνων. Προσδοκία δική μου, όπως και για κάθε αιρετό πολιτικό πρόσωπο είναι να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των πολιτών που με εμπιστεύονται.

Είναι κάτι από όλα όσα παλέψατε να πετύχετε για τον Νομό μας που ως βουλευτής και πάλι θα θέλατε να το φέρετε οπωσδήποτε σε πέρας;
Ο Νομός μας ξέρετε ότι έχει πολλά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια πως έγινε σημαντικό έργο. Σας θυμίζω τις προόδους στα θέματα πολιτισμού και αθλητισμού με την κατασκευή μουσείων και αθλητικών κέντρων. Το περιβαλλοντικό ζήτημα του Ασωπού. Τη δημιουργία των δύο ΧΥΤΑ. Τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου με την χρηματοδότηση σημαντικών οδικών αξόνων στη Βοιωτία. Τη Δημιουργία τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τη χρηματοδότηση μελετών και την κατασκευή αποχέτευσης. Την υδροδότηση από την ΕΥΔΑΠ και πολλά άλλα. Ωστόσο υπάρχουν πολλά άλλα που μπορούν και πρέπει να γίνουν. Γιατί η μάχη με τα προβλήματα είναι διαρκής. Η στήριξη των αγροτικών εισοδημάτων και η επίλυση όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με την Κωπαΐδα αλλά και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τους πολίτες είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε ακόμα πιο συντεταγμένα.
Και φυσικά συνεχίζουμε για ακόμα περισσότερους αθλητικούς χώρους, για ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για ακόμα περισσότερα έργα υποδομής.

Γενικότερα τι ζητήματα πρέπει να προωθήσει όποια κυβέρνηση και ένα προκύψει για το Νομό μας;
Η στήριξη της αγροτιάς, τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η ασφάλεια των πολιτών και ο πολιτισμός. Αυτές είναι οι άμεσες προτεραιότητες.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στο εκλογικό σώμα;

Η θέση μου είναι σταθερή. Στις εκλογές οι πολιτικοί και τα κόμματα είναι προτιμότερο να λαμβάνουν παρά να στέλνουν μηνύματα. Με τους Βοιωτούς έχουμε χτίσει από χρόνια μια αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας. Μια ειλικρινή σχέση, μια σχέση εμπιστοσύνης. Οι πολίτες καλούνται να κρίνουν αυτή την σχέση που οικοδομήθηκε πάνω σε σταθερές αξίες για πάρα πολλά χρόνια. Σε αυτή την κρίσιμη μάχη για την πατρίδα όμως, οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά και σε μια εθνική υπόθεση. Λαμβάνουν μια απόφαση ευθύνης.


ΥΓ. Θυμίζουμε πως απόψε στις 8.30 μ.μ. ο Υπ. Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση ετεροδημοτών στο Ξενοδοχείο "Classical Acropol" (Πειραιώς 1, πλ. Ομονοίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: