Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ημερίδα για τη θέση της Ελληνίδας Αγρότισσας


Ημερίδα με θέμα «Η θέση της Ελληνίδας Αγρότισσας στο δίκτυο κοινωνικών υποστηρικτικών δομών του κράτους» πραγματοποιείται την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 09.30 στο ξενοδοχείο Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα .
Κύριες θεματικές της ημερίδας, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αγρότισσας, θα είναι –μεταξύ άλλων- η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο, η διαχείριση κρίσεων σε θέματα υγείας, το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα.
Η έναρξη της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί από την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, ενώ ομιλητές θα είναι ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, καθώς και εκπρόσωποι από το ΥΠΑΑΤ, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο , το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο , το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και το ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ .
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση για την Γυναίκα της Υπαίθρου καθιερώθηκε στο Πεκίνο το 1995 στην 4η Παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών . Έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στα κράτη –μέλη του ΟΗΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: