Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Να γιατί χρειαζόμαστε στην ουσία… Αντιδήμαρχο Πολιτισμού!


Επειδή στις αρχές του έτους
θα έχουμε αλλαγή φρουράς,
η Δημοτική Αρχή της πόλης μας
ας το ξανασκεφτεί
σε ποια χέρια
έχει «εμπιστευθεί»
τον τομέα του Πολιτισμού!

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας ύστερα από εισήγηση του Νομάρχη κου Γιάννη Σγουρού αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου 2009 να χρηματοδοτήσει μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού το αρχαίο θέατρο του Διονύσου με το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στον προγραμματισμό των έργων στο Διονυσιακό θέατρο για την επόμενη εξαετία (2010-1015).
Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρος Μπένος με το Νομάρχη Αθήνας κ. Γιάννη Σγουρό, ο οποίος αμέσως υιοθέτησε το αίτημα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ για τη χρηματοδότηση του Διονυσιακού θεάτρου.
Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία της Νομαρχίας Αθηνών, ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, έκανε λόγο για «έναν διαφορετικό τρόπο, μια νέα νοοτροπία, στο πώς βλέπουμε τον πολιτισμό» και υπογράμμισε πως «ο πολιτισμός στη χώρα μας και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν είναι υπόθεση μόνο ενός υπουργείου».

Τι είναι το ΔΙΑΖΩΜΑ…

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» είναι κίνηση ενεργών πολιτών από όλη την Ελλάδα που είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη την αγάπη μας για τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά.
Επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας τα αρχαία θέατρα. Και στόχος μας η ανάδειξή τους, η εξεύρεση πόρων και όπου είναι εφικτό, η ένταξή τους στην καθημερινή ζωή του τόπου.
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» εισάγει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση δράσης για την επίτευξη των στόχων του, που στηρίζεται στον πολίτη και στις δικές του ενέργειες.
Ανοικτό σε όλους τους πολίτες της χώρας, το «ΔΙΑΖΩΜΑ» επιδιώκει να ανοίξει μια αγκαλιά για την προστασία των αρχαίων θεάτρων, αυτού του κορυφαίου επιτεύγματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Το μήνυμα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ
...
Αν πιστεύεις ότι τα πιο όμορφα και τα πιο συμβολικά μνημεία της πατρίδας μας, τα αρχαία θέατρα, πρέπει να ξαναζωντανέψουν. Αν πιστεύεις ότι τα μεγάλα σχέδια, τα μεγάλα όνειρα για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται τη μεγάλη αγκαλιά όλων μας. Πάρε μέρος στην προσπάθεια του "ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ". Μελέτησε το καταστατικό μας, τους σκοπούς μας .
Και αν συμφωνείς, γίνε μέλος μας συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση, η οποία θα προωθηθεί για έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΑΚΟΜΗ ο Ορχομενός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ενταχθεί στο δίκτυο των πόλεων που έχουν στον ιστό τους Αρχαία Θέατρα! Περισσότερα στο http://www.diazoma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: