Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Τι γίνεται πάλι στην ΕΑΣ;


Μέρες μας περιτριγυρίζουν πληροφορίες, ένθεν και ένθεν, σχετικά με το «νέο σκάνδαλο» που – λέγεται – έχει προκύψει στους κόλπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς. Το… «σκάνδαλο» φαίνεται το έβγαλαν στο φως Αγροτοπατέρες του ΠΑΣΟΚ, σε πείσμα των Νεοδημοκρατών αγροσυνδικαλιστών που ήθελαν το … θάψουν άρον άρον!
Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε ή έρχονται αναμασημένα στην δημοσιότητα αλλά προσπαθούμε με σοβαρότητα να διασταυρώσουμε πρόκειται για ένα ακόμη Δάνειο (άτοκο βέβαια!), αυτή τη φορά για την ενίσχυση της τιμής των δημητριακών της περσινής περιόδου, που μάλλον μοιράστηκε σε … ημετέρους (ακόμη και συνταξιούχους!!!) και επειδή δεν περίσσεψε για όλους, κάποιοι «απειλούνται» να βγουν τώρα στην σέντρα, είναι η μία εκδοχή. Η άλλη είναι πως η διοίκηση της ΕΑΣ και κυρίως ο Πρόεδρός της κ. Γιώργος Ανέστης (φωτογραφία) φαίνεται πως επειδή έχει χάσει την «αξιοπιστία» του, όπως λένε οι ίδιες πηγές, μάλλον δεν μπορεί να «πείσει» ούτε και … «τους δικούς του» για την ορθότητα των κινήσεων και των πρωτοβουλιών του προκειμένου να στηρίξει το εισόδημα των παραγωγών – μελών του και έτσι προσπαθούν να τους προσάψουν άστοχες ενέργειες, όπως για παράδειγμα η χορήγηση ενός ακόμη δανείου. Στην … υπόθεση, όμως, ακούγονται να είναι μπλεγμένα και στελέχη από το ΠΑΣΟΚ που δέχθηκαν να συνδιαλέγουν με τους γαλάζιους αγροτοπατέρες! (Για όλα αυτά, μαθαίνουμε επίσης, έχει ενημερωθεί και το επίσημο ΠΑΣΟΚ).
Μ` άλλα λόγια, βρισκόμαστε μάλλον σε μια ακόμη τυπική περίπτωση κακών επιλογών, κακής στρατηγικής και ακόμη περισσότερο κάκιστης επικοινωνιακής προσέγγισης ανάμεσα στα μέλη της ΕΑΣ Λιβαδειάς, η οποία ταλανίζει εδώ και μέρες την αγροτική κοινότητα της περιοχής μας, σε μια περίοδο, μάλιστα, που τα Συνδυκάτα δεν καταφέρνουν πλέον να μας πείσουν πως "δουλεύουν για εμάς", ασφαλώς ούτε στον αγροτικό τομέα! Εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: