Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Βούγια – Σβίγγου με πρωτοβουλία της Άριας Αγάτσα για την προστασία του Πολίτη στη Θήβα

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρο Βούγια πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος.
H συνάντηση έγινε ύστερα από πρόταση της Βουλευτή Βοιωτίας κ. Άριας Αγάτσα όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον διευρυμένο Δήμο και έχουν να κάνουν με την στελέχωση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας, την ανάγκη δημιουργίας τμήματος Μεταγωγών και γενικότερα ζητήματα που αφορούν την προστασία του πολίτη.

Ο κ. Σβίγγος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελισαίο Μαμμή, έκανε γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της έλλειψης αστυνομικών υπαλλήλων ζητώντας από τον κ. Βούγια να προχωρήσει σε γενναία στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών.
Επίσης ζήτησε να δημιουργηθεί Τμήμα Μεταγωγών ώστε να λειτουργούν καλύτερα τα Σωφρονιστικά καταστήματα του Ελαιώνα και επιπλέον να μην απασχολείται αστυνομικό προσωπικό στις πολύωρες διαδικασίες μεταγωγής κρατουμένων που έχουν σαν αποτέλεσμα να μένει ο Δήμος ανοχύρωτος και ο πολίτης απροστάτευτος.
Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση με την Επιστημονική συνεργάτιδα του κ. Υφυπουργού, αρμόδια για θέματα Μεταναστευτικής πολιτικής, με την οποία συζητήθηκαν τα όσα προβλήματα δημιουργούνται από την παρουσία των μεταναστών στον Δήμο και ιδιαίτερα στον Συνοικισμό.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων στην συνάντηση που διήρκησε περίπου 2 ώρες έκανε αναφορά και στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι σε κοινή ανακοίνωση του κ. Υφυπουργού και του Δημάρχου Θηβαίων τονίστηκε η ανάπτυξη στενής συνεργασίας με την ένταξη του διευρυμένου Δήμου Θηβαίων σε πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου πάνω σε θέματα μεταναστών και μεταναστευτικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: