Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Κλ. Περγαντάς: Επιθυμώ να διεκδικήσω την Περιφέρεια γράφει σήμερα το ΔΙΑΒΗΜΑ


Την ικανοποίησή του για το σχέδιο «Καλλικράτης» που έδωσε για διαβούλευση η κυβέρνηση εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Ν.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με την συμμετοχή πολιτικών και κοινωνικών φορέων ο νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς τονίζοντας οτι καλύπτει τις προτάσεις της ΕΝΑΕ.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αριστείδης Ρούσσαρης εξέφρασε αμφιβολίες ως προς την κάλυψη των οικονομικών ζητημάτων ενώ αντίθετος με το σχέδιο «Καλλικράτης» εμφανίστηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Γκικόπουλος κάνοντας λόγω για προώθηση αντιλαϊκών σχεδίων.

«Υιοθετούμε το σχέδιο Καλλικράτης όσον αφορά στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, με εκλεγμένο περιφερειάρχη και περιφερειακό συμβούλιο», τόνισε ο νομάρχης Κλέαρχος Περγαντάς και πρόσθεσε: «το σχέδιο είναι απολύτως εναρμονισμένο με τις αποφάσεις της συνέλευσης της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στη Δράμα και αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικά σημαντικό ». Παράλληλα ο κ. Περγαντάς τάσσεται αναφερόμενος στο σχέδιο που προβλέπει 13 περιφέρειες επισημαίνει ότι είναι απολύτως λογικός αυτός ο σχεδιασμός και ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρέπει μα μείνει ως και να αποτελέσει μια από αυτές τις 13 περιφέρειες.
Επίσης ο Κλέαρχος Περγαντάς απευθυνόμενος στους νομαρχιακούς συμβούλους και τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη έκανε γνωστό ότι επιθυμεί να διεκδικήσει την περιφέρεια. «Επειδή θεσμικά όφειλα να το κάνω δήλωσα στους συναδέλφους μου, τους νομαρχιακούς συμβούλους αλλά και τους δημάρχους ότι θα διεκδικήσω την κάθοδό μου στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ότι θα δόσω την μάχη με όλες τις δυνάμεις μου ώστε κατά πρώτο λόγο η θεσμική εξέλιξη του θεσμού να είναι αυτή που προσδοκούμε όλοι μας. Δήλωσα λοιπόν την πρόθεσή μου, έχω εμπειρία, γνωρίζω τα ζητήματα, έχω κάνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο πάρα πολλά χρόνια γνωρίζω την περιφέρει και με γνωρίζει », σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Περγαντάς. Αναλυτικό ρεπορτάζ με τις τοποθετήσεις τους διαβάστε σήμερα στο www.diavima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: