Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ξεκινούν δυναμικό αγώνα οι Ωρομίσθιοι –Αναπληρωτές της Βοιωτίας και της Εύβοιας


«Όλοι στις κινητοποιήσεις στις 23 Γενάρη-Προπύλαια 12 μ.
Όλοι στην απεργία στις 10 Φλεβάρη»


Συνάδελφοι-συναδέλφισσες
Έρχεται θύελλα, έρχεται τυφώνας! Με το πρόγραμμα Σταθερότητας προβλέπεται ότι θα προσληφθούν 7.000-8.000 λιγότεροι αναπληρωτές. Ακόμα και αυτοί οι λιγοστοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών βρίσκονται στον αέρα! Η κυβέρνηση μεγεθύνει την ωρομισθία ενώ είχε δεσμευθεί ότι θα την εξαλείψει! Ρίχνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, στους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων!
Με το σχέδιο Καλλικράτης, συμπληρώνεται το παζλ του αποκεντρωμένου σχολείου, της πρόσληψης κατά τόπο και σχολείο, της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού από τις επιχειρήσεις.
Η ολομέτωπη επίθεση στο ασφαλιστικό, στο εισόδημα, στη φορολογία με το προκλητικό επιχείρημα ότι «δεν υπάρχει σάλιο», κάνει επιτακτική την ενιαία απάντησή μας.
Τους ξέρουμε καλά! Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία των ελλειμμάτων.
Μέσα στην κρίση, οι επιχειρήσεις είχαν τρελά κέρδη. Σάλιο δεν έμεινε στις τσέπες των εργαζομένων, πλούτος συσσωρεύεται για τους καπιταλιστές!
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ-ΠΛΗΡΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Καμιά επανάπαυση, καμιά αυταπάτη ότι «κάποιοι θα τη βολέψουν».
Ακόμα και οι δήθεν καθησυχαστικές δηλώσεις της Διαμαντοπούλου που επιδιώκουν να μας διασπάσουν, αποδείχνονται ψέματα!
ü Δεν θέλουμε ούτε ΑΣΕΠ-ούτε Πίνακες! Ούτε ΑΣΕΠ με προϋπηρεσία -ούτε μοριοδότηση!
ü Ούτε «ρύθμιση»-ούτε «μεταβατική περίοδο απορρόφησης».
ü Απορρίπτουμε τα περί μονιμοποίησης μόνο όσων καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Πάγια και διαρκή ανάγκη είναι η ανάγκη κάθε εργαζόμενου για σταθερή μόνιμη εργασία.
Ø Ούτε ένας άνεργος-ούτε ένας ανασφάλιστος!
Αυτό είναι το βασικό μας αίτημα και πίσω απ’ αυτό δεν κάνουμε ούτε πόντο!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Ø Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ø 1900 ευρώ πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.
Ø Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30) και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.
Ø Όχι στην αξιολόγηση της προσαρμογής και της υποταγής στο σχολείο-επιχείρηση, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης και «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών.
Ø Να μην περάσει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο και στην εκπαίδευση.
Ø Όχι στο σχέδιο Καλλικράτης και σε κάθε μορφή αποκέντρωσης και διαφοροποίησης της εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της εκπαίδευσης.
Υπάρχει προοπτική, υπάρχει διέξοδος! Είναι η αγωνιστική στάση, η δράση στο σωματείο και στην Επιτροπή Αγώνα. Είναι η συστράστευση με τις ταξικές δυνάμεις, με το ΠΑΜΕ. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: