Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς « 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ »


Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 , ημέρα Τετάρτη.

Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές και τα κέρδη !

Απεργούμε και διεκδικούμε :

* Ένα τελείως διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει τις επενδύσεις, την Ανάπτυξη, τον εποπτικό και ρυθμιστικό ρόλο του Κράτους, την ανακατανομή των φορολογικών βαρών, την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, την αύξηση της Απασχόλησης, την ενίσχυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Είναι η μόνη αξιόπιστη και σοβαρή πρόταση που θα βγάλει τη χώρα από την

κρίση, την ύφεση, την ΑΝΕΡΓΙΑ και θα προωθήσει την κοινωνική συνοχή

και ευημερία.

* Να παγώσουν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, να μειωθεί η ΑΝΕΡΓΙΑ να αυξηθεί η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
* Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων, με υπογραφή μιας ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ.
* Να ενισχυθούν τα εισοδήματα, οι συντάξεις και η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, για να τονωθεί η πραγματική οικονομία και η απασχόληση.
* Να απορριφθούν οι συνταγές της λιτότητας, της περικοπής, των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, να βελτιωθεί το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο των εργαζομένων, να προωθηθεί η αναγκαία σύγκλιση μισθών με την Ευρ. Ένωση.
* Να καταργηθούν οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας και οι εργολαβίες, ώστε να τεθεί ΤΕΛΟΣ στον εργασιακό μεσαίωνα και στη βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζομένων.
* Σταθερή δουλειά, με πλήρες ωράριο, αμοιβή και ασφάλιση για ΟΛΟΥΣ για να εξασφαλισθεί ένα δίκαιο και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης αλλά και για να ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
* Να πληρώσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες, οι «αεριτζήδες», οι εξωχώριες εταιρείες (off-shore).
* Να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να μην μειωθούν οι συντάξεις γιατί δεν δίνουν ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ στη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
* Να θεσπιστούν νέοι πόροι ενίσχυσης και χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος σύμφωνα με τις προτάσεις της ΓΣΕΕ, να εισπραχθούν οι διαφυγόντες πόροι.
* Το πρόγραμμα «Σταθερότητας και Ανάπτυξης» είναι αναγκαίο να τροποποιηθεί σε πρόγραμμα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

Σας ενημερώνουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα συμμετάσχει στην Απεργιακή Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη

24 Φλεβάρη 2010 και ώρα 11 το πρωί στην Αθήνα , στο Πεδίο του ΄Αρεως.

Για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας στην Αθήνα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

΄Οσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα

τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912.

Δεν υπάρχουν σχόλια: