Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση Αγάτσα – Μπιρμπίλη για το εργοστάσιο καύσης στη Θήβα


Το θέμα (επιτέλους) στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής!

Σειρά επαφών και ενεργειών πραγματοποιεί η βουλευτής Άρια Αγάτσα για το ζήτημα δημιουργίας εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στη Βοιωτία (περιοχή Θήβας).
Συναντήθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης με την Υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και τής επέδωσε το ψήφισμα των τοπικών φορέων, που διατρανώνουν την πλήρη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας σ’ αυτό το θέμα.
Η βουλευτής μετέφερε την έντονη ανησυχία των πολιτών και των φορέων του Νομού Βοιωτίας, για τις επιπτώσεις εγκατάστασης και λειτουργίας εργοστασίου θερμικής επεξεργασίας (καύσης) απορριμμάτων με σκοπό την παραγωγή ενέργειας, στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον της περιοχής (Ασωπός, πρόβλημα διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων στην λίμνη Υλίκη και την παράπλευρη Παραλίμνη, Βοιωτικός Κηφισός κ.α.).
Επίσης, με την ιδιότητα του μέλους της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, είχε συνεργασία με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Καρτάλη και συμφωνήθηκε να τεθεί το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε εμβόλιμη Συνεδρίαση της Επιτροπής τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: