Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

«Ταξίδι γνωριμίας με τη Γαλλική Μουσική»



Την ποιοτική βραδιά που διοργάνωσαν το Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς με το Τροφώνιο Ωδείο και την Εστία Μητέρας Λιβαδειάς

Μια σπάνια σύμπραξη και με στόχο την καλλιέργεια του μουσικού πνεύματος των φοιτητών του Τροφώνιου Ωδείο Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της πόλης – στο πλαίσιο του Μήνα Γαλλοφωνίας – είχαν σαν αποτέλεσμα την ποιοτική μουσική βραδιά που απόλαυσαν φίλοι και επίσημοι προσκεκλημένοι την περασμένη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010. Η βραδιά εντάσσονταν στις εκδηλώσεις των 50 χρόνων της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς, η οποία και φιλοξένησε την εκδήλωση στην αίθουσα των μεγάλων της δωρητών «Ιωάννα και Αργύρη Κορτέση»

«Ταξίδι γνωριμίας με τη Γαλλική Μουσική» ήταν ο τίτλος μιας σπάνιας σύμπραξης που έλαβε χώρα στην πόλη της Λιβαδειάς ανάμεσα σε φορείς που προάγουν την πνευματική και πολιτιστική ζωή της επαρχίας Λιβαδειάς.
Πρόκειται για το Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς, το Τροφώνιο Ωδείο και την Εστία Μητέρας Λιβαδειάς, που ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτή την βραδιά, που πήγε ένα ακόμη βήμα πιο πέρα τον πήχη των εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα του Νομού μας. Οικοδέσποινες, αντίστοιχα, της εκδήλωσης ήταν η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κα Ντίνα Μπρέχα, η Διευθύντρια του Τροφώνιου Ωδείου κα Παναγιώτα Καρακούση και ασφαλώς η μεγάλη διδάξασα του εθελοντισμού κα Φούλα Νικολάου, Πρόεδρος της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς. Η ιδέα της βραδιάς ξεκίνησε από μια πρόταση του Τροφώνιου Ωδείου – που κάθε χρόνο πραγματοποιεί για τους φοιτητές του ένα ταξίδι στο εξωτερικό – να γνωρίσουν καλύτερα την γαλλική γλώσσα και κουλτούρα, αφού φέτος πρόκειται να επισκεφθούν την Γαλλία και το Παρίσι. «Αμέσως το Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς με μεγάλο ενθουσιασμό αποδέχθηκε την ιδέα μας και επειδή ήδη είχαμε προγραμματίσει και μια εκδήλωση για την 50χρονη επέτειο της Εστίας Μητέρας οδηγηθήκαμε σ` αυτό τον συνδυασμό» μας είπε στο περιθώριο της εκδήλωσης η κα Καρακούση. Συνολικά έλαβαν μέρος στην εκδήλωση μαθητές και καθηγητές του Τροφώνιου Ωδείου. Συγκεκριμένα οι παριστάμενοι απόλαυσαν την Ρεγγίνα Σαρούν στο βιολί, την Κατερίνα Μπότση, την Ηω Κουτσοθόδωρου, την Πόπη Μαλαπάνη και την Κατερίνα Μερκούρη στο πιάνο και την σοπράνο Ευτυχία Δημητρακοπούλου στο τραγούδι.
Ακόμη χειροκρότησαν τον Θάνο Γρίβα, τον Θανάση Σαράντη στο πιάνο, την Ναταλία Σερμπετά στο τσέλο, την Ηρώ Παπαιωάννου και τον Ιάσωνα Σπήλιο στο πιάνο και τον Θανάση Σαράντη στο ακκορντεόν. Επιπλέον, οι μαθήτριες από το θεατρικό εργαστήρι του Ωδείου Ειρήνη Αθανασοπούλου, Νίκη Ιωάννου, Κατερίνα Σπυρίδου και Ελίνα Υφαντίδου διάβασαν αποσπάσματα σε διδασκαλία της Πόπης Νικήτα. Αξίζει να σημειωθεί πως την βραδιά τίμησε με την παρουσία του ο τ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας κα Άντζελα Πανταζή Βασιλήα, ο Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς κ. Γιάννης Βελούδιος, μέλη του ΔΣ της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: