Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γεωργίου Ανσίμωφ



Στην παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Ανσίμωφ «Εχθρός του Λαού-Η Σταυρική πορεία του νεομάρτυρα π. Παύλου Ανσίμωφ (1891-1937)» που έγινε στο συνεδριακό κέντρο παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων Νικόλαος Σβίγγος. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Νεότητας Θηβών και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο κ. Σβίγγος δήλωσε:
«Εκ μέρους των πολιτών της Θήβας θέλω να εκφράσω την μεγάλη τιμή που μας γίνεται με αφορμή την επίσκεψη αυτής της μεγάλης προσωπικότητας της Ρωσίας, στην πόλη μας.
Παρακολουθώντας την παρουσίαση του βιβλίου είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω πάρα πολλά κοινά των αγώνων της επιβίωσης, των δεινών της Ρωσίας από την αθεΐα και των διωγμών της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας. Στις μνήμες μας ήρθε η ιστορία των προγόνων μας και θυμηθήκαμε στιγμές της Μικρασιατικής Καταστροφής, του διωγμού των Ποντίων και της Κατοχής. Είναι όμως και πάλι επίκαιρη αυτή η παρουσίαση γιατί η απαξίωση θεσμών, η απεριόριστη αισχροκέρδεια και η κερδοσκοπία επιχειρούν και σήμερα, με άλλο τρόπο, να καταστείλουν πνεύμα, ιδέες, αξίες και ιδανικά. Εκείνο όμως που καταφέρνουν είναι να καταστείλουν μόνο το σώμα. Αυτό είναι και το μήνυμα που πήραμε σήμερα από την παρουσίαση αυτού του βιβλίου. Ευχαριστούμε πολύ τον π. Νεκτάριο Αντωνόπουλο για την πολύ όμορφη και διδακτική εκδήλωση και ελπίζουμε τα μηνύματα του κ. Γεωργίου Ανσίμωφ να τυπωθούν στις καρδιές όλων ώστε να παίρνουμε δύναμη και κουράγιο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: