Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Γ. Παπανδρέου: Θεμέλιος λίθος της νέας Ελλάδας ο «Καλλικράτης»


«Θεμέλιο λίθο της νέας Ελλάδας», «προϋπόθεση για έξοδο της χώρας από την κρίση», «επανάσταση δημοκρατίας» και «κορυφαία πολιτική επιλογή, συνδεόμενη με την Ελλάδα της ανάπτυξης, της ευνομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός το σχέδιο «Καλλικράτης», μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου επέκρινε έντονα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόφασή του να αντιταχθεί στο σχέδιο «Καλλικράτης». Κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ πως αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, όπως τις απέφυγε, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, και ως κυβέρνηση.

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη της ΝΔ ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε: «Κάνετε σαν να μην βλέπετε τις χιλιάδες καταργήσεις θέσεων και μελών αιρετών συμβουλίων, το δραστικό περιορισμό των μη παραγωγικών δαπανών, τον εξαντλητικό έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης. Το Λογιστήριο του Κράτους, υπολογίζει την εξοικονόμηση πόρων σε 1 δισ. 185 εκ. ευρώ. Δεν έγινε μάθημα η απραξία 6 χρόνων; Θέλετε να συνεχίσει έτσι η Ελλάδα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: