Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Τοπικό Διαμέρισμα Κοκκίνου: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Δήμο Ακραιφνίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

















Έσφυζε από ζωή η κεντρική πλατεία του Τοπικού Διαμερίσματος του Κόκκινου του Δήμου Ακραιφνίας, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, όπου προς τιμή της ενορίας της Αγίας Τριάδας, ο ομώνυμος Εκπολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Κόκκινου και ο Δήμος Ακραιφνίας είχαν οργανώσει ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Το Orchomenos Press αναδεικνύει σήμερα ένα ζωντανό Δημοτικό Διαμέρισμα του γειτονικού μας Δήμου Ακραιφνίας, όπου χτυπά η καρδιά της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ΛΑΡΚΟ, τονίζοντας πως καμιά φορά το μεράκι είναι το πιο σημαντικό συστατικό, ακόμη και από τα χρήματα, ώστε να στηθεί μια αληθινή γιορτή!

Το καλωσόρισμα τους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έκανε ο ευγενέστατος Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Η Αγία Τριάς» κ. Βασίλης Καραγιάννης, ο οποίος και κάλεσε για ένα χαιρετισμό τον οικοδεσπότη Δήμαρχο κ. Θανάση Ανδρίτσο.
Στη συνέχεια, σειρά είχε ο χορός… Με την καθοδήγηση του, επίσης, γνωστού από τη δραστηριότητά του στο Σύλλογο Σαρακατσαναίων Νομού Βοιωτίας, χοροδιδάσκαλου κ. Γιάννη Κουτσούμπα, χόρεψαν τα συγκροτήματα του Δήμου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Συνολικά εμφανίστηκαν 4 χορευτικά τμήματα, όπου παρουσίασαν χορούς της Σάμου και Ικαρίας, Χορούς της Μακεδονίας, της Χαλκιδικής αλλά και Ποντιακά.
Μαζί τους, με τη λήξη του προγράμματος, χόρεψαν και όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι αλλά ο κόσμος που είχε γεμίζει ασφυκτικά την πλατεία του Τοπικού Διαμερίσματος, ενώ είχε… στρωθεί και το κοινό τραπέζι με τοπικά εδέσματα, επίσης, προσφορά του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κόκκινου.
Όσον αφορά την πρωινή Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος, το Τοπικό Διαμέρισμα Κοκκίνου τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας κ. Βασίλης Τόγιας, ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Λουκάς Καράντζαλης, ο Δήμαρχος Ακραιφνίας κ. Θανάσης Ανδρίτσος, ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού κ. Γιάννης Νταβαλούμης, ο Αντιδήμαρχος Ακραιφνίας κ. Γιάννης Τσιάμης, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Σωτήρης Γεωργίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ορχομενού κκ. Σεραφείμ Αγραφιώτης και Λάμπρος Ρόδης, ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Λουτσίου κ. Δημήτρης Αντωνίου, μέλη συλλόγων και φορέων, κ.α.
Να σημειωθεί πως το ΔΣ του εκπολιτιστικού Συλλόγου Κόκκινου απαρτίζουν οι κκ. Καραγιάννης Βασίλειος, Νίκη Κατσαβριά, Νίκος Μούτσιος, Κούλα Ρόκου, Μαρία Καλαμάρα, Θεόδωρος Κοντός και Σπύρος Καραγιάννης. Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: