Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

20 εκατ. ευρώ για τα προγράμματα Leader στους Ν. Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας



Τρεις συμβάσεις με τις αντίστοιχες αναπτυξιακές εταιρίες των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας υπέγραψε η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή συνολικού ύψους σχεδόν 20 εκατομμυρίων Ευρώ αφορούν την υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων LEADER, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013.

Ακολούθως σε δηλώσεις της, η κ. Κατερίνα Μπατζελή τόνισε πως «η αναπτυξιακή προσπάθεια συνεχίζεται και εντείνεται. Οι 3 νέες συμβάσεις προστίθενται στις 17 που έχουμε ήδη υπογράψει, επιβεβαιώνοντας τον σταθερό προσανατολισμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπ.Α.Α.Τ ώστε να δοθούν σαφή κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις στην Περιφέρεια. Οι πολιτικές μας εξυπηρετούν τον στόχο της ενδυνάμωσης της αγροτικής οικονομίας που αποτελεί ανάχωμα στην ερήμωση, την εγκατάλειψη και τον μαρασμό της υπαίθρου. Η ενίσχυση και η ανάπτυξη της απασχόλησης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Περιφέρεια είναι κεντρική πολιτική αυτής της Κυβέρνησης, και προς αυτή την κατεύθυνση βοηθούν και τα προγράμματα Leader».
Πιο αναλυτικά για το Νομό Βοιωτίας η Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται στα 6.500.000 Ευρώ και ο Συνολικός προϋπολογισμός: περίπου 11.000.000 Ευρώ. Η περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος Προσέγγισης LEADER του Νομού Βοιωτίας αφορά 17 Δήμους / Κοινότητες (38 Δημοτικά/ Κοινοτικά Διαμερίσματα), με συνολική έκταση εφαρμογής 1.372,75 km2 και πληθυσμό 57.186 κατοίκους. Η περιοχή είναι πλούσια σε ιστορία, τόπος περιήγησης και ήπιας σωματικής άσκησης σε ένα εύφορο σε παραγωγή και πλούσιο σε εναλλαγές περιβάλλον. Το πρόγραμμα έχει στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής και αγροτικής κληρονομιάς της περιοχής, την ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, τη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής ως τόπου απασχόλησης και κατοικίας, την ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας, σε τοπικό επίπεδο και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.



Άρια Αγάτσα: «Δικαιώνεται μια συστηματική προσπάθεια στη Βοιωτία με την υπογραφή του Leader»

Με νεότερη ανακοίνωσή της η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας κ. Άρια Αγάτσαμέλος πλέον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δομημένα ομόλογα των ασφαλιστικών Ταμείων – αναφέρει πως «τα πρόγραμμα θα επενδυθεί σε ζητήματα που στοχεύουν την ανάδειξη της πολιτιστικής και αγροτικής κληρονομιάς, την τουριστική ανάπτυξη του Νομού Βοιωτίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας». Αναφορικά, δε, με την υπογραφή του προγράμματος Leader για την Βοιωτία σημειώνει πως «αυτή η απόφαση θα δώσει μια μεγάλη ευκαιρία στην αναπτυξιακή πορεία του Νομού μας. Δικαιώνεται μια συστηματική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μια αγροτικής περιοχής σαν τη Βοιωτία».

Θυμίζουμε πως απόψε στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ορχομενού η Ελικώνας Παρνασσός Αναπτυξιακή ΑΕ πραγματοποιεί ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες στον Άξονα 4 – Προσέγγιση LEADER του ΠΑΑ 2007-2013, (Ημερίδες ενημέρωσης από την ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ). Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για τα τοπικά προγράμματα LEADER στην ιστοσελίδα: www.elikonas.gr (Ελικώνας – Παρνασσός Αναπτυξιακή Α.Ε.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: