Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς ευχαριστεί και υπενθυμίζει




Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς ευχαριστεί τους συναδέλφους του μόνιμου προσωπικού του Αλουμινίου για την αλληλεγγύη που έδειξαν προς τους απολυόμενους συναδέλφους των Εργολαβικών Επιχειρήσεων, κάτι που χρειάζεται σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Εργατική Τάξη.
Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς σας ενημερώνει ότι όσον αφορά τις Εργολαβικές Επιχειρήσεις στο χώρο του Αλουμινίου, έχει προβεί στις εξής ενέργειες :
Ø Έχει προκαλέσει ελέγχους και έχουν πραγματοποιηθεί τόσοι έλεγχοι όσοι δεν είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια, παρά τη μη αγαστή συνεργασία με την Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας.
Ø Έχει θέσει ως βασική του προτεραιότητα την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης της Βιοτεχνίας στις Εργολαβίες, η οποία δεν εφαρμόζεται και ως εκ τούτου έχει ζητήσει, μαζί με την ΠΟΕΜ, από τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ να γίνει έλεγχος από κεντρικό κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας, λόγω αδυναμίας της Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Λιβαδειάς.
Ø Είχε θέσει, στην τελευταία συνάντησή του με τη Διεύθυνση του Αλουμινίου και συμφώνησε με αυτό η Διεύθυνση, να εφαρμόζονται οι ΣΣΕ, καθώς και η προβλεπόμενη νομοθεσία Υγιεινής και Ασφάλειας, ώστε να μην υπάρχουν ανισότητες μεταξύ των Εργολαβικών Επιχειρήσεων και αθέμιτος ανταγωνισμός, που είναι εις βάρος των εργαζομένων και της Επιχείρησης γενικότερα.
Στόχος μας είναι να αμείβονται όλοι οι συνάδελφοι με τις νόμιμες αποδοχές, που προβλέπονται από τη Συλλογική Σύμβαση, ώστε να παίρνουν τους μισθούς, τις αποζημιώσεις και τις συντάξεις που τους αναλογούν.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στις Εργολαβικές Επιχειρήσεις, αν πραγματικά θέλουν να διασφαλίσουν τη θέση εργασίας τους και να μην είναι εν δυνάμει απολυόμενοι, να σταματήσουν να κάνουν υπερωρίες.
Τέλος απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων, που άκαιρα και άδικα απολύθηκαν.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: