Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ικανοποίηση από τη ΝΑΒ για την ανταπόκριση στην ημερίδα των φωτοβολταϊκών



Κλέαρχος Περγαντάς,
Νομάρχης Βοιωτίας:
«Η ανάπτυξη φωτοβολταικών συστημάτων μπορεί να στηρίξει το αγροτικό εισόδημα»


Μαζική η συμμετοχή των Βοιωτών στην Ημερίδα ενημέρωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ελλάδος (ΚΑΠΕ), την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010 στις 7 μμ, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας, στο Διοικητήριο, στη Λιβαδειά.
Το ενδιαφέρον τεράστιο για τις επενδύσεις με την τεχνολογία των Φωτοβολταικών Συστημάτων και τα ερωτήματα πολλά. Οι εισηγητές της Ημερίδας προσπάθησαν να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα και να λύσουν όλες τις απορίες που εκφράστηκαν από τους συμμετέχοντες υποψήφιους επενδυτές, τόσο για φωτοβολταϊκά στις στέγες, όσο για επενδύσεις επί εδάφους, από αγρότες, ιδιώτες, επιχειρηματίες κλπ.
Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ Κλέαρχος Περγαντάς, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση, δήλωσε: «Πρόκειται για μια διαδικασία με μεγάλη συμμετοχή ιδιωτών και επιχειρήσεων της Βοιωτίας σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα με τα φωτοβολταϊκά. Πήραμε την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε τους υποψηφίους επενδυτές για το πώς θα μπορέσουν να παράξουν ενέργεια και να την πουλήσουν στο σύστημα. Κυρίως για τους αγρότες οι εξελίξεις είναι σημαντικές, διότι ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν φωτοβολταϊκά και σε γη υψηλής παραγωγικότητας. Αυτό είναι κάτι που εμείς ως ΝΑΒ είχαμε ζητήσει πριν από περίπου τρία χρόνια προκειμένου οι αγρότες να έχουν τη δυνατότητα ενός συμπληρωματικού εισοδήματος. Θα είμαστε δίπλα στους υποψήφιους επενδυτές για να διευκολύνουμε και να υποστηρίξουμε τις ενέργειές τους.»
Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Νομαρχίας Βοιωτίας (ΒΑΕΠΑΕ) κ Λουκάς Καράντζαλης αφού επεσήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τα φωτοβολταϊκά, σημείωσε ότι «αρκετοί Βοιωτοί σκέφτονται να προχωρήσουν σε επενδύσεις στις ΑΠΕ και ιδιαίτερα στα Φωτοβολταικά, ενώ ορισμένοι ήδη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες. Υπάρχουν όμως προβληματισμοί και ερωτήματα στα οποία απαντάμε με τη συγκεκριμένη ενημερωτική ημερίδα. Σήμερα μάλιστα η ΔΕΗ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το πώς θα προβληθούν οι αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά. Μπορούν όσοι ενδιαφέρονται υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να αναπτύξουν τα φωτοβολταικά συστήματα είτε στις στέγες των κατοικιών είτε επί εδάφους. Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ και η αξιολόγηση στους θα αρχίσει μετά τις 4 Σεπτεμβρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: