Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Κ. Σκανδαλίδης: Έρχεται «αγροτικός Καλλικράτης» - αύξηση επενδύσεων και ανασυγκρότηση Συνεταιρισμών


Η μετατροπή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε επιτελικό φορέα με περιφερειακές ενιαίες διοικήσεις ανάλογα με τον «Καλλικράτη» και τέσσερις λειτουργίες-κλάδους δράσης, παράλληλα με την δημιουργία θαλάμου επιχειρήσεων για την διαχείριση των κρίσεων του αγροτικού τομέα, είναι στους βασικούς σχεδιασμούς του υπουργού Κ. Σκανδαλίδη, τους οποίους ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους. Επίσης, συνεχίζονται οι νομοθετικές αλλαγές που περιλαμβάνουν την ανασυγκρότηση των Συνεταιρισμών, τα μητρώο εμπόρων και τον έλεγχο της αγοράς, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2011, ενώ θα δοθεί βάρος στην ενίσχυση των ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων στον τομέα.
Στο πρόγραμμα δράσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που παρουσίασε ο υπουργός σήμερα στους δημοσιογράφους που καλύπτουν θέματα των αρμοδιοτήτων του υπουργείου του, έχει τριετή ορίζοντα, οδηγεί σε εξοικονόμηση δημόσιων πόρων και βάζει τα θεμέλια δυναμικής ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας και στροφή της προς την οικολογική γεωργία.
Στις προτεραιότητες είναι και η δημιουργία ψηφιακού χάρτη του αγροτικού τομέα, ώστε όλες οι λειτουργίες να έχουν διαφάνεια και ο αγροτικός κόσμος πρόσβαση.Επίσης, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι αρχίζει άμεσα ο διάλογος με τους αγρότες. .Άμεσος στόχος της κυβέρνησης επισήμανε ο κ. Σκανδαλίδης είναι η επανεκκίνηση του πρωτογενή τομέα και η αντιστροφή του εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων που σήμερα είναι ελλειμματικό κατά 3 δισ. ευρώ.
Διαβάστε αναλυτικότερα, το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ στο http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: