Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία για την ΕΑΣ από το Εργατικό Επαναστατικό Κόμα-Τροτκιστές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε την σημερινή παράνομη και καταχρηστική απόλυση, τριών ακόμα συνδικαλιστριών στην ΕΑΣ.

Οι τρεις απολύσεις ήρθαν σε συνέχεια της απόλυσης του προέδρου του σωματείου της ΕΑΣ Λιβαδειάς, του οποίου η προσφυγή στην δικαιοσύνη κατά της απόλυσης του, εκκρεμεί από πέρσι. Οι νέες απολύσεις έγιναν, επειδή οι τρείς εργαζόμενες υπερασπίσθηκαν τον απολυμένο πρόεδρο του σωματείου της ΕΑΣ στο δικαστήριο κ Κων. Αίσωπο, και κατέθεσαν εναντίον της παράνομης απόφασης του ΔΣ του Συνεταιρισμού για την απόλυσή του.
Ο αντεργατικός και εκδικητικός τρόπος που κινήθηκε η Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς και ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Ανέστης, εναντίoν των εργαζόμενων συνδικαλιστών του Συνεταιρισμού, αλλά και κατά των συμφερόντων των αγροτών, πρέπει να πάρει τέλος.
Η διοίκηση της Ένωσης και ο πρόεδρός της, αντιμετωπίζουν τις καταγγελίες για την κακοδιαχείριση, με κοτσαμπάσικου τύπου νοοτροπία, τόσο απέναντι στους εργαζόμενους, όσο και στους αγρότες που είναι μέλη του Συνεταιρισμού και την περιουσία των οποίων διαχειρίζονται. Ενδεικτικό του είδους της διοίκησης και διαχείρισης που ασκούν, μαζί με τους συμβούλους της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συνεταιρισμού, είναι ότι ενώ ο ορκωτός λογιστής δεν υπογράφει τους Ισολογισμούς, από το έτος 2007 και δώθε, η διοίκηση ζητά στις γενικές συνελεύσεις των αγροτών, κάνοντας πως δεν τρέχει τίποτα, την απαλλαγή του ΔΣ από την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης αυτών των χρόνων.
Επειδή αυτά δεν είναι αστεία, τα χρέη σε ΙΚΑ, ΔΟΥ, ΕΛΓΑ, οι απολύσεις των εργαζόμενων για τις καταγγελίες που κάνουν μαζί με αγρότες, για κακοδιαχείριση, απαιτούν απαντήσεις. Είναι καιρός οι αγρότες στην σημερινή Γεν. συνέλευση, για να βρουν τις απαντήσεις, να απαιτήσουν:
* την άμεση επαναπρόσληψη των παράνομα και καταχρηστικά απολυμένων συνδικαλιστών.
* την έμπρακτη συμπαράσταση εργαζόμενων και μελών του Συνεταιρισμού στις δίκες των εργατών, απαιτώντας να καθίσουν στο σκαμνί οι πραγματικοί υπαίτιοι.
* να εξοφληθούν τα χρωστούμενα στους εργάτες που με την δική τους βοήθεια, μπορεί να ξαναρχίσει να λειτουργεί προς όφελος τους και πάλι ο Συνεταιρισμός.
* να ελεγχθούν τόσο λογιστικά, όσο και διαχειριστικά, τα βιβλία του συνεταιρισμού, από λογιστές της απολύτου εμπιστοσύνης των αγροτών μελών του συνεταιρισμού και των εργαζόμενων στον συνεταιρισμό, ώστε να αποκαλυφθεί το τι ακριβώς έχει συμβεί τα χρόνια που η παρούσα διοίκηση διαχειρίζεται την Ένωση.
* να προχωρήσει η λειτουργία του Συνεταιρισμού με νέα διοίκηση που θα εκλεγεί σε μαζική γενική συνέλευση των συνεταιρισμένων αγροτών, αποκλείοντας όλους αυτούς που τον ζημίωσαν.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΚΟΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ
Κ.Ο.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: