Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Διαμαρτύρεται ο Μιχάλης Γιαννάκης για το κλείσιμο των παραρτημάτων του ΙΚΑ, μεταξύ αυτών και του Ορχομενού!


Ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης θίγει το θέμα του κλεισίματος 59 παραρτημάτων του ΙΚΑ, όπως αναφέρουν πληροφορίες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Μεταξύ των αναφερόμενων ως υπό κατάργηση παραρτημάτων του ΙΚΑ είναι και του Ορχομενού Βοιωτίας. Ο κ. Γιαννάκης στην ερώτησή του αναφέρει ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η σχεδιαζόμενη κατάργηση των παραρτημάτων του ΙΚΑ σχεδιάζεται από την κυβέρνηση εν κρυπτώ, με άγνωστη διαδικασία και με αδιαφανή κριτήρια και ζητά να γνωστοποιηθεί για ποιους λόγους, με ποια διαδικασία και με ποια κριτήρια επιλέγονται τα παραρτήματα που θα κλείσουν. Επίσης, ο κ. Γιαννάκης ρωτά την Υπουργό ποιες υπηρεσίες ή φορείς γνωμοδοτούν για την κατάργηση των παραρτημάτων, πως εμπλέκονται οι διοικητικές υπηρεσίες των Δήμων στη διαδικασία και ποια παραρτήματα ΙΚΑ στο Νομό Βοιωτίας πρόκειται να καταργηθούν.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα : «Κλείσιμο παραρτημάτων του ΙΚΑ»
Κυρία Υπουργέ,
Έντονη ανησυχία δημιουργείται στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ από τη φημολογούμενη πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει 59 παραρτήματα του Οργανισμού στην περιφέρεια. Σύμφωνα με τις αναφορές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στις 7/12/2010 οι διοικητικές υπηρεσίες κάποιων Δήμων έλαβαν εγκύκλιο που αφορά 59 καταργήσεις παραρτημάτων του ΙΚΑ. Μάλιστα, αναφέρεται ότι οι καταργήσεις των παραρτημάτων είναι προαποφασισμένες αλλά όχι τελεσίδικες, διότι θα ακολουθήσουν και άλλες γνωμοδοτήσεις.
Μεταξύ των αναφερόμενων ως υπό κατάργηση παραρτημάτων του ΙΚΑ είναι και του Ορχομενού Βοιωτίας. Η τοπική κοινωνία του Ορχομενού είναι αναστατωμένη διότι το παράρτημα του ΙΚΑ προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και ενδεχόμενη κατάργησή του θα υποβαθμίσει δραματικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η σχεδιαζόμενη κατάργηση των παραρτημάτων του ΙΚΑ σχεδιάζεται από την κυβέρνηση εν κρυπτώ, με άγνωστη διαδικασία και με αδιαφανή κριτήρια. Η ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερόμενων γίνεται μέσα από διαρροές για να «μετρηθούν» αντιδράσεις. Αποδεικνύεται εμπράκτως για πολλοστή φορά το πώς εννοεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις προεκλογικές εξαγγελίες για διαφάνεια και δημόσια διαβούλευση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της επιτίθεται κατά των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, που μετά την μείωση των μισθών και συντάξεων, μετά την ανελέητη φοροεπιδρομή, μετά τη ραγδαία υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης, βλέπουν να υποβαθμίζονται και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του ασφαλιστικού τους Οργανισμού. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει το πραγματικό κοινωνικό της πρόσωπο.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

- Σχεδιάζει η κυβέρνηση και για ποιους λόγους να προβεί στην κατάργηση παραρτημάτων του ΙΚΑ στην περιφέρεια;
- Με ποια διαδικασία και με ποια κριτήρια επιλέγονται τα παραρτήματα που θα κλείσουν;
- Ποιες υπηρεσίες ή φορείς γνωμοδοτούν για την κατάργηση των παραρτημάτων;
- Οι διοικητικές υπηρεσίες κάποιων Δήμων έλαβαν, πράγματι, εγκύκλιο στις 7/12/2010 που αφορά 59 καταργήσεις παραρτημάτων του ΙΚΑ;
- Πως εμπλέκονται οι διοικητικές υπηρεσίες των Δήμων στη διαδικασία;
- Ποια δεδομένα οδηγούν στην απόφαση κατάργησης του παραρτήματος ΙΚΑ στον Ορχομενό Βοιωτίας;
- Υπάρχουν και άλλα παραρτήματα ΙΚΑ στο Νομό Βοιωτίας που πρόκειται να καταργηθούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: