Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Τρεις οι συγκεντρώσεις στη Λιβαδειά την Τετάρτη


«Ρολά» θα κατεβάσουν την Τετάρτη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με μισθολογικά και ασφαλιστικά αιτήματα.Τα συνδικάτα ζητούν νέο μισθολόγιο χωρίς περικοπές και επιστροφή των δώρων, καθώς και να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό.

Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν:

- Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.

- Οι τραπεζικοί υπάλληλοι, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

- Οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στην πρόνοια. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούν τα νοσοκομεία.

- Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πραγματοποιούν 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

- Τρόλεϊ και λεωφορεία προσανατολίζονται σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, ενώ ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν όσοι θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τη στάση τους.

- Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα κάνουν στάση εργασίας.- Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία.

- Κλειστά θα είναι τα καταστήματα, μετά από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Τρείς συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λιβαδειά το πρωί της Τετάρτης. Η μια στο Εργατικό Κέντρο, η δεύτερη από το ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία και η Τρίτη από τον Εμπορικό Σύλλογο στον πεζόδρομο της Μπουφίδου. Πηγή www.seiriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: