Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Την αγωνία των αγροτών για το μέλλον τους άγγιξε η ημερίδα που οργάνωσε η ΔΗΜ.Τ.Ο Χαιρωνείας και η ΝΟ.Δ.Ε Βοιωτίας



«Η ελληνική γεωργία ανεβαίνει σήμερα το δικό της Γολγοθά, καθώς αποτελεί ένα από τα πρώτα θύματα τόσο της παρατεταμένης ύφεσης και οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, όσο και της ανερμάτιστης πολιτικής και της αδιαφορίας της κυβέρνησης. Τρανή απόδειξη όλων αυτών αποτελούν τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που κάνουν λόγο για περαιτέρω συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος κατά 7,1%. Παρόλα αυτά, η ελληνική γεωργία έχει μέλλον και προοπτική. Για τη Νέα Δημοκρατία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια από τις βασικές συνιστώσες της ανάκαμψης της χώρας και της οικονομίας. Φθάνει να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να αντιμετωπιστούν οι όποιες αδυναμίες της»

Μ` αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ., βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, που μετείχε στην ημερίδα με θέμα «Αγροτικός Τομέας - Μοχλός Περιφερειακής Ανάπτυξης», που πραγματοποίησε η ΝΟΔΕ Βοιωτίας σε συνεργασία με τη ΔΗΜ. Τ.Ο. Χαιρώνειας, την Κυριακή 17/4/2011. Και συνέχισε: « Στην κατεύθυνση αυτή, προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία αποτελούν οι στοχευμένες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, που αφενός θα στηρίζουν τη βιωσιμότητα των υφιστάμενων μονάδων, προϊόντων και παραγωγών και αφετέρου θα θέτουν τις βάσεις για νέες επιχειρηματικής μορφής αγροτικές εκμεταλλεύσεις, με ποιοτικά και ανταγωνιστικά στην αγορά αγροτικά προϊόντα. Πριν από όλα, όμως, απαιτείται να αλλάξει η σημερινή αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική, που έχει οδηγήσει τους Έλληνες αγρότες σε απόγνωση» κατέληξε, μεταξύ άλλων.
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Χαιρώνειας κ. Νίκος Φορτάτος κατά την προσφώνησή του είχε αναφέρει: «…Στη ΝΔ ασκούμε πολιτική με ήθος. Πολώσεις, παιχνίδια εντυπώσεων, μικροψυχία είναι μακριά από εμάς. Πολιτικούς που θέλουν να συντηρούν τέτοιο κλίμα, δεν θέλει η ΝΔ. Εκφραστές αυτού του ήθους, θα πρέπει να είναι αυτοί που διακριτά ασχολούνται με το κόμμα: βουλευτές, πολιτευτές, τα συμβούλια των ΝΟ.Δ.Ε και των ΔΗΜ.Τ.Ο. Πρώτα, με το παράδειγμά τους: αξιοπρέπεια και ξεκάθαρες τοποθετήσεις, στρατιώτες σε καιρούς δύσκολους, εξωστρέφεια, πατέρες της νίκης αλλά και της ήττας. Ύστερα, με συζητήσεις: προσεγγίζοντας όλους τους ψηφοφόρους και ακούγοντας τις απόψεις τους. Όχι όμως από τα γραφεία τους. Πηγαίνοντας και στο μικρότερο χωριό, μπαίνοντας και στο πιο άγνωστο καφενείο. Τέλος, με παρεμβάσεις: ως φωνή των Νεοδημοκρατών, να δίνουν το στίγμα τους σε μείζονα ζητήματα, με επερωτήσεις, ανακοινώσεις, δημόσιους διαλόγους, εκδηλώσεις κτλ. Οι ψηφοφόροι τα απαιτούν αυτά και έτσι πιστεύω είναι το σωστό. Στη ΝΔ η συμμετοχική διαδικασία αποτελεί βασικό παράγοντα. Η αυθεντία δεν έχει θέση στο χώρο μας. Η βάση έχει τεράστια δύναμη και αξιολογεί τους πολιτικούς. Αν είναι έτοιμοι να παλέψουν με τον εαυτό τους για το καλό της χώρας, να πέσουν στο καθήκον και να ξεχάσουν πολλά από αυτά που ήξεραν, ας υπάρχουν. Αν όχι, στις ερχόμενες εκλογές ο λαός της ΝΔ, αυτοί οι πικραμένοι δεξιοί, που προανέφερα, θα τους στείλει στα σπίτια τους…» κατέληξε ο κ. Φορτάτος στην ημερίδα με θέμα «Αγροτικός Τομέας – Μοχλός Περιφερειακής Ανάπτυξης».
Αξίζει να σημειωθεί πως πλήθος αγροτών από διάφορα μέρη της Βοιωτίας παρακολούθησε τις εργασίες της με κεντρικούς ομιλητές, το Γραμματέα Αγροτικού της ΝΔ, βουλευτή Πέλλας, κ. Γεώργιο Καρασμάνη και τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Λιβαδειάς κ. Γεώργιο Ανέστη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ακόμη ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Μ.Γιαννάκης, ο πρώην υπουργός κ. Ευ. Μπασιάκος, ο πρώην βουλευτής κ. Ανδ. Κουτσούμπας, οι πολιτευτές κ. Γιάννης Καράμπελας και η κα Κική Μαχαίρα. Επίσης παραβρέθηκε κι ο κ. Ν.Σταυρογιάννης, αναπληρωτής γραμματέας αγροτικού της ΝΔ. Στο τέλος των εισηγήσεων οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τα προβλήματά τους και να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον. Οι δύο κεντρικοί ομιλητές συζήτησαν μαζί τους ακούγοντάς τους προσεκτικά και αναλύοντας εκτενώς ορισμένα σημεία, όταν αυτό κρινόταν απαραίτητο. Το συμπέρασμα από την ουσιώδη αυτή ημερίδα είναι ότι η ΝΔ είναι κοντά στον αγρότη κι έχει λύσεις.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως η θεματική ημερίδα, που συνδιοργανώθηκε από τη ΔΗΜ.Τ.Ο Χαιρωνείας και τη ΝΟ.Δ.Ε Βοιωτίας, αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων της ΝΔ στο Νομό Βοιωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: