Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Την άμεση αναστολή των κατασχέσεων ζητά και ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς





«Λάθος μήνυμα, σε λάθος χρόνο τα μέτρα του αυτοφώρου, της φυλάκισης και των κατασχέσεων για τους μικροοφειλέτες της αγορας».




Την αναστολή του άρθρου 3 του Ν. 3943/2011 που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης από την 1η Αυγούστου 2011 σε όσους δεν καταβάλλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 5000 ευρώ, καθώς και του άρθρου 48 του ίδιου νόμου που προβλέπει διώξεις του αστικού κώδικα για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, ζητά η ΕΣΕΕ με σχετικές επιστολές της στο Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας, τις οποίες κοινοποίησε και στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά :
«Οι απειλές αυτοφώρου και φυλάκισης σε 716.000 μικροοφειλέτες του Δημοσίου αλλά και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε 244.000 οφειλέτες του ΙΚΑ με τη μέθοδο της συντηρητικής κατάσχεσης εμπορευμάτων, όχι μόνο δεν φοβίζει αλλά αντίθετα εξοργίζει την αγανακτισμένη ελληνική κοινωνία. Η όποια επιβολή μέτρων εγκλεισμού των ελεύθερων επαγγελματιών και κλεισίματος του 57% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αφενός δηλώνει την χρόνια ανικανότητα των εισπρακτικών μηχανισμών αφετέρου, δεν αποτελεί πλέον τιμωρία, αλλά λύτρωση. Η δεύτερη ευκαιρία πριν την πτώχευση και τα ήπια μέτρα που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση πρέπει οπωσδήποτε να επεκταθεί ισόνομα και να συμπεριλάβει όλες τις μικρότερες επιχειρήσεις που υφίστανται πρώτες τις επιπτώσεις της στάσης πληρωμών των επιχειρήσεων που έχει γίνει δεκτή η υπαγωγή τους στο άρθρο 99. Το ελληνικό εμπόριο εδώ και ενάμιση χρόνο φωνάζει ότι η αγορά οδηγείται σε κατάρρευση και λειτουργεί υπό συνθήκες «selective default» ή σε αυστηρή μετάφραση «επιλεκτικής χρεοκοπίας», αφού στο τέλος κάθε μήνα ο κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας «επιλέγει» ποια από τις υποχρεώσεις του θα πληρώσει, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν μπορεί. Η ΕΣΕΕ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να δείξει εμπιστοσύνη στην ΜμεΕπιχειρηματικότητα, να τη βοηθήσει να ανακάμψει για να πληρώσει τις οφειλές της και να ανακαλέσει τώρα όλα τα ειπρακτικά μέτρα «διαπόμπευσης», τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, και με την ολοκλήρωση του νέου φορολογικού κώδικα».
ΖΗΤΑΜΕ
Εδώ και τώρα την αναστολή του άρθρου 3 του Ν. 3943/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: