Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στο Μνημόνιο για τις εκλογές στη Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών



Oλοκληρώθηκαν οι εκλογές αντιπροσώπων για την Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών. Οι εκλογές που έγιναν σύμφωνα με το συμφωνημένο προεδρικό διάταγμα ΠΑΣΟΚ - Περιφερειαρχών, δίδει αποκλειστική πλειοψηφία στις δύο παρατάξεις του καταρρέοντος δικομματικού συστήματος (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ).
Τα ψηφοδέλτια που διεκδίκησαν την εκλογή αντιπροσώπων ήταν:
ΠΑΣΟΚ-Περγαντάς : ψήφοι 32, (εμφανώς με την υποστήριξη του ΛΑΟΣ-Παπανδρέου , Αντιπρόσωποι (8) ΝΔ-Χειμάρας : Ψήφοι ………………… Αντιπρόσωποι (7)
ΚΚΕ-Χρονάς : Ψήφος 3, Αντιπρόσωποι (1) ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Στουπής : Ψήφος 1, Αντιπρόσωποι ( 0). Από τις εκλογές απείχε η Δ. Σπανούδη.
Το γραφείο τύπου της παράταξης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.
«Και τώρα που τα πήρατε...τι θα τα κάνετε ρε παιδιά;»
«Προξενεί θλίψη, απογοήτευση και οργή η επιλογή των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, που - σε καιρούς χρεοκοπίας της πολιτικής λειτουργίας της αυτοδιοίκησης- συνεχίζουν το χιλιοπαιγμένο έργο άλωσης του κεντρικού Οργάνου της Ένωσης Περιφερειών.
Εφαρμόζουν νόθα και αντιδημοκρατικά εκλογικά συστήματα, που δεν αφήνουν περιθώρια έκφρασης άλλης πολιτικής δύναμης πέραν των κυρίαρχων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, σε ένα χώρο κατ’ εξοχήν δημοκρατίας και πλουραλισμού όπως είναι η Αυτοδιοίκηση. Το ΠΑΣΟΚ αφού μετέτρεψε την Αυτοδιοίκηση σε απλή διοίκηση, μέσω του πολιτικού του προσωπικού «πιστά ταγμένου» στην εξουσία, εισήγαγε στην εκλογή των οργάνων τα πιο θλιβερά αντιδημοκρατικά και νόθα διατάγματα στην ιστορία του θεσμού, που θα αναδείξουν μια γαλαζοπράσινη Ένωση Περιφερειών. Δυνάμεις που στον πρώτο γύρο έλαβαν 35% των ψηφοφόρων, στον δεύτερο γύρο 51%, εξέλεξαν 61% των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και το 82% των αντιπροσώπων στην συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών.
Το γεγονός δεν μας εξέπληξε… Είχε προηγηθεί η ωμή «δημοκρατική» κατά τα άλλα τοποθέτηση του κ. Περγαντά σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής συνεργασίας για το θέμα: «Το σύστημα στην Ελλάδα είναι δικομματικό, και όσο η μειοψηφία δεν λειτουργεί υπεύθυνα (να υποτάσσεται στην πλειοψηφία;) τέτοια εκλογικά συστήματα θα έχουμε»!!!
Επιβεβαιώνεται έτσι πανηγυρικά η πολιτική αντίληψη που υποστηρίζει πως οι αντιλαικές πολιτικές για να εφαρμόζονται έχουν την ανάγκη αντιδημοκρατικών μέτρων. Το ΠΑΣΟΚ “τελειώνει”, αλλά συνεχίζει στην κάθοδό του, ακάθεκτο τα κομματικά παιχνιδάκια μικροεξουσιών σαν να μην τρέχει τίποτα, την ώρα μάλιστα που διαλύεται η ελληνική κοινωνία. Συνεχίζει, σε καιρούς πλήρους χρεοκοπίας του πολιτικού προσωπικού, να αποδομεί την δημοκρατική λειτουργία των οργάνων των αιρετών θεσμών της Αυτοδιοίκησης. Μάλλον με τον χρόνιο εθισμό στην εξουσία, δεν έχει αντιληφθεί ότι για το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό δεν υπάρχει πολιτικό αύριο. Δεν υπάρχει αύριο για ηγετικές πολιτικές ομάδες που οδήγησαν μετά από σαράντα χρόνια διακυβέρνησης ένα ολόκληρο λαό, στην ταπείνωση, στην διάλυση και, στην μνημονική νεοφιλελεύθερη πραγματικότητα.
Δεν υπάρχει πολιτικό αύριο παρά τις υποκριτικές εθνοσωτήριες κορώνες αυτών, που «διασπάθισαν» και «ξόδεψαν» τον κοινωνικό και οικονομικό πλούτο της χώρας και περιθωριοποίησαν τον κόσμο της εργασίας. Πράγματι είναι να αναρωτιέται κανείς....και τώρα που άλωσαν τα αυτοδιοικητικά όργανα, τι θα τα κάνουν;».

Το γραφείο τύπου
Λαμία 28-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: