Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ναρκωτικά είτε νόμιμα είτε παράνομα οδηγούν στο θάνατο!



ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ κατά των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ( Ε.ΣΥ.Ν)
Παράρτημα Βοιωτίας
Πάροδος Δημάρχου Γ. Περγαντά 7 , Λιβαδειά , Τ.Κ 32100
Τηλ. & FAX : 22610- 80385, e-mail : esynviotias@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβούλιου κατά των Ναρκωτικών ( ΕΣΥΝ ) διαμαρτύρεται και καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να πλήξει και να οδηγήσει ουσιαστικά σε κατάρρευση το δημόσιο και δωρεάν σύστημα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης χτυπώντας το βασικό κορμό του , το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ).
Παρά την επιβεβαιωμένη αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων του, το ΚΕΘΕΑ υποχρηματοδοτείται εδώ και χρόνια και η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να περικόψει παραπάνω από το 50% της χρηματοδότησής του, θέτει το 10% των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ και στα Κέντρα Πρόληψης σε εργασιακή εφεδρεία πράγμα που σημαίνει πως μονάδες θα κλείσουν με δραματικές συνέπειες για χιλιάδες υπό θεραπεία εξαρτημένους που τους οδηγούν στην αβεβαιότητα, στην αστάθεια και αγωνία για τη ζωή τους . Τους οδηγούν ουσιαστικά πίσω στις πιάτσες , στη φυλακή και την εξαθλίωση με τεράστιο κόστος για τις οικογένειές τους και το σύνολο της κοινωνίας. Δεν μας εκπλήσσει η απόφασή τους. Είναι συνέχεια της πολιτικής που θέλει τα υποκατάστατα να αντικαταστήσουν τη θεραπεία των στεγνών προγραμμάτων δίνοντας τη χαριστική βολή στα προγράμματα που στοχεύουν στην πλήρη αποχή των εξαρτημένων από τις ουσίες και στην κοινωνική τους επανένταξη.
Που θέλει τους χρήστες να στριμώχνονται στα νοσοκομεία για να παίρνουν την μεθαδόνη , αδιαφορώντας ακόμα και για τα στοιχεία του ΟΗΕ που αναφέρουν πολλούς θανάτους από τα υποκατάστατα σε ευρωπαικές χώρες.
Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική απαντάμε :
η ζωή δεν μπαίνει σε εφεδρεία - στις ανθρώπινες ζωές δεν γίνονται περικοπές.
1/ Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης
2/ Απαιτούμε όχι μόνο να μην καταργηθούν μονάδες αλλά να αυξηθούν και να δημιουργηθούν νέα προγράμματα πρόληψης, θεραπείας, επανένταξης όπου χρειάζονται.
3/ Δεν παραιτούμαστε από τον στόχο που έχουμε για τη δημιουργία στεγνού θεραπευτικού προγράμματος στη Βοιωτία
Το αίτημα για στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα στο νομό είναι αίτημα του ΕΣΥΝ , όλων των φορέων του νομού ακόμα και της Περιφέρειας και όχι ενός Δήμου ή ενός φορέα. ΄Ολους αυτούς τους φορείς η κυβέρνηση τους εμπαίζει χρόνια και αντί να υλοποιήσει αυτό το αίτημα προωθεί την αποποινικοποίηση του χασίς ( χρήση, διακίνηση, εμπορία) , προωθεί τα υποκατάστατα χωρίς έλεγχο, ανοίγει το δρόμο σε ιδιώτες για χορήγηση υποκατάστατων και ιδιωτικές κλινικές απεξάρτησης με τεράστιο κόστος και αμφιβόλου αποτελέσματος.
4/ Απαιτούμε άμεσα την πρόσληψη 4 εργαζομένων ( επιστημόνων ) για την επάνδρωση και λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού στη Λιβαδειά, όπου υπάρχει η κτιριακή υποδομή
Το ΕΣΥΝ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την κοινή δράση όλων των κοινωνικών δυνάμεων (ανθρώπων και φορέων) που θέλουν να αντισταθούν σ’ αυτή την πολιτική. Η κάθε οικογένεια πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της αλλά και ο κάθε νέος άνθρωπος να κάνει την επιλογή του. Απέναντι σ’ αυτούς που τον στέλνουν στα "αζήτητα", να επιλέξει το δρόμο του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής για μια κοινωνία της δουλειάς, της αξιοπρέπειας, της προκοπής, μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά.
Τα ναρκωτικά είτε νόμιμα είτε παράνομα οδηγούν στο θάνατο
Τα παιδιά μας αξίζουν να ζήσουν, παλεύουν γι’ αυτό καθημερινά. Δεν είναι “ ασθενείς” . Δεν θα επιτρέψουμε να ζουν με ένα χάπι, να τα έχουν μια ζωή αποχαυνωμένα, ακίνδυνα για το σύστημα και την πολιτική τους

Λιβαδειά 29-9-2001

Δεν υπάρχουν σχόλια: