Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πανευρωπαϊκή Εκστρατεία για την καταπολέμηση του καπνίσματος: «Αν το σταματήσεις δεν σε σταματάει τίποτα»



«Αν το σταματήσεις δεν σε σταματάει τίποτα» είναι το σύνθημα της εκστρατείας κατά του καπνίσματος για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που εγκαινίασε τον Ιούνιο ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την πολιτική υγείας και καταναλωτών, John Dalli. Η εκστρατεία προωθεί τα θετικά οφέλη μιας ζωής χωρίς καπνό, στα οποία περιλαμβάνονται καλύτερη υγεία, καλύτερες κοινωνικές συναναστροφές, περισσότερα χρήματα, και φυσικά καλύτερη ποιότητα ζωής.



Ο στόχος της είναι να βοηθήσει τους νέους ηλικίας 25-34 ετών να κόψουν το κάπνισμα ή να μην το ξαναρχίσουν και να γίνουν «ασταμάτητοι» σε μια ζωή χωρίς τσιγάρο.
Ο John Dalli, σε πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, εγκαινίασε τη δεύτερη φάση της αντικαπνιστικής εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ανακοίνωσε ότι ως σήμερα, πάνω από 500.000 Ευρωπαίοι έχουν επιδείξει την υποστήριξή τους για την εκστρατεία – «Αν το σταματήσεις δεν σε σταματάει τίποτα» - βλέποντας τις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η εκστρατεία «Αν το σταματήσεις δεν σε σταματάει τίποτα» είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για να βοηθηθούν οι καπνιστές στη διακοπή του καπνίσματος. Το iCoach αποτελεί ψηφιακή πλατφόρμα καθοδήγησης σε θέματα υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση, διαθέσιμη σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Σε αντίθεση με άλλα μέσα στον τομέα της υγείας, το iCoach επικεντρώνεται σε εκείνους που δεν είναι πρόθυμοι να σταματήσουν και σε εκείνους για τους οποίους υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υποτροπής. Επισκεφθείτε το http://www.exsmokers.eu/el-el/index και εγγραφείτε στο iCoach για να λάβετε πρακτική βοήθεια να κόψετε το κάπνισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: