Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

KKE: "Για να 'ναι νικητής ο λαός"!


Στις 48 ώρες της μεγάλης απεργιακής μάχης που δόθηκε με απόλυτη επιτυχία από τις ταξικές δυνάμεις σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, στις συγκλονιστικές διαδηλώσεις σ' όλη τη χώρα, στην περικύκλωση της Βουλής, που παρά το δολοφονικό χτύπημά της, ολοκληρώθηκε με τους όρους και τον τρόπο που το ταξικό κίνημα ξέρει να οργανώνει και να περιφρουρεί τους αγώνες του, έγινε ακόμα πιο καθαρό πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί!

Η ταξική πάλη οξύνεται και η εκτίμηση πως «όταν ο λαός θέλει, μπορεί» θα γίνει ισχυρότερη στις μεγάλες μάχες που είναι μπροστά. Κάτω, όμως, από ορισμένες προϋποθέσεις. Οτι αυτές τις κρίσιμες ώρες η εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα, ξεπερνώντας διάφορες αυταπάτες, όπως και φοβίες, αποφασίζει να συνεχίσει να παρεμποδίζει ως και την ανατροπή της τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν, ότι θα αντεπιτεθεί για να ανατρέψει συθέμελα το ξεπερασμένο και αντιδραστικό αυτό καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση δυνάμεων, πλατιά οργάνωση στα συνδικάτα, σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας και προσανατολισμένη ταξικά δράση των συνδικάτων. Σημαίνει ότι μεγάλες - ακόμα περισσότερες - μάζες εργατών, ανθρώπων των λαϊκών στρωμάτων θα εγκαταλείψουν αποφασιστικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν θα εγκλωβιστούν στα διάφορα κόμματα που δρουν συμπληρωματικά στο δικομματισμό, θα κάνουν πέρα τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Θα συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ στην πάλη που επινίκιό της θα έχει το λαό στην εξουσία.

Το λαϊκό κίνημα έδειξε ήδη ότι μπορεί να κάνει αποφασιστικά αυτά τα βήματα. Τώρα μπορεί να γίνει ένα άλμα. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που χρόνια τώρα διαχώρισαν τη θέση τους από τον εργατοπατερισμό, που πάλεψαν κατά της ταξικής υποταγής, οργάνωσαν την αντίσταση των εργατών, υπερασπίστηκαν κατακτήσεις, δυνάμωσαν την ταξική γραμμή μέσα στα συνδικάτα. Το ταξικό κίνημα έχει στον μέχρι τώρα απολογισμό του σημαντικές μάχες που δόθηκαν παρά τον αρνητικό συσχετισμό.

Ο προσανατολισμός του είναι η εγγύηση για τη συνέχεια, η βεβαίωση ότι σ' αυτόν τον δρόμο με ακόμα πιο ενισχυμένες δυνάμεις πρέπει να συνεχιστεί η πάλη, για να χτιστεί η ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, ένα πανίσχυρο συνδικαλιστικό κίνημα χειραφετημένο από τη λογική ότι πρέπει να υπάρχει ο καπιταλιστής και το κέρδος του για να έχουν ο εργαζόμενος και τα λαϊκά στρώματα δουλειά, ζωή και μέλλον. Που θα 'χει σημαία του το σύνθημα: «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Ενα κίνημα που όπως αναφέρεται στο ψήφισμα των απεργιακών συγκεντρώσεων θα αποτελείται από σωματεία μαζικά, δεμένα με τους τόπους δουλειάς που θα κινητοποιούν και θα στηρίζονται στα μέλη τους. Θα αποφασίζουν με μαζικές συλλογικές διαδικασίες και θα ενδιαφέρονται για όλα τα προβλήματα που βασανίζουν τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Η μέχρι τώρα εξέλιξη της ταξικής πάλης έχει δημιουργήσει βάσεις για να προχωρήσει η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, υπηρεσία, εργοστάσιο, γιαπί, σχολειό, χωράφι, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, συνελεύσεις, αρχαιρεσίες. Σ' αυτό το δρόμο οργανώνεται και θα ενισχύεται η λαϊκή συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, μαζί με τις συσπειρώσεις φοιτητών-σπουδαστών, μαζί με την ΟΓΕ. Σ' αυτό το δρόμο πρωτοστατεί το ΚΚΕ, η αποφασιστική ενίσχυση του οποίου είναι όρος για το άλμα μπροστά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: