Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σε καταγραφή των ευπαθών ομάδων προχωρά ο Δήμος Λεβαδεών


Ο Δήμος Λεβαδέων προκειμένου να προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τα οποία έχουν ενταθεί εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η χώρα, ξεκινάει την καταγραφή των οικονομικά ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Για να καταφέρουν οι Υπηρεσίες του Δήμου να ανταποκριθούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο στην προσπάθεια τους αυτή, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Λεβαδέων (Σοφοκλέους 15 Λιβαδειά, τηλ.: 22613-50864) τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) αντίγραφο του εντύπου φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 (Ε1)

β) αντίγραφο του εντύπου υποβολής δήλωσης ακινήτων οικονομικού έτους 2011 (Ε9)

γ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

δ) Γνωμάτευση Α’θμιας Υγειονομικής Επιτροπής για Άτομα με Αναπηρία, όπου υπάρχει και

ε) Κάρτα Ανεργίας.


Ψήφισμα ενάντια στα έκτακτα τέλη και εισφορές…

Ακόμη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίαση του, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011, εξέδωσε ψήφισμα σχετικά με τη στήριξη των πολιτών στην επιβολή έκτακτων τελών και εισφορών.

Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Οι δημότες Λιβαδειάς, όπως και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή συρρίκνωση του εισοδήματος τους. Νέοι, συνταξιούχοι, υπάλληλοι, εργαζόμενοι, οι πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η φοροδιαφυγή και οι ελαφρύνσεις σε όσους έχουν.

Ήδη οι Έλληνες πολίτες έχουν κληθεί να καταβάλλουν μια σειρά από εισφορές και τέλη (ΕΚΑΣ, έκτακτη εισφορά εισοδήματος κ.τ.λ.), αλλά και να υποστούν τις συνέπειες των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολογήτου ορίου, νέο μισθολόγιο, αύξηση του Φ.Π.Α. και άλλα επώδυνα μέτρα.

Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, το αδιέξοδο και την κοινωνική αδικία για εκατοντάδες οικογένειες, το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων αποφασίζει να στηρίξει κάθε δημότη που αρνείται να πληρώσει τα φόρο-χαράτσια. Στην κατεύθυνση αυτή η νομική υπηρεσία του Δήμου, καλείται να ανταποκριθεί, προκειμένου να στηρίξει όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής».

Τέλος, αποφασίστηκε ότι η εν λόγω απόφαση θα κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς, στη Διοίκηση της Δ.Ε.Η. και θα δημοσιοποιηθεί σε όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: