Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Καταγγέλλει το χαράτσι ο Δήμος Αλιάρτου


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Οι Έλληνες πολίτες, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση στο εισόδημά τους, στην αξιοπρέπεια τους και στην ποιότητα της ζωής τους, αγαθά τα οποία με πολλές θυσίες και αγώνες κατάκτησαν.

Έχουν κληθεί να καταβάλλουν μια σειρά από εισφορές και τέλη (αυξημένους φόρους, έκτακτη εισφορά εισοδήματος κτλ.), αλλά και να υποστούν τις συνέπειες των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου, νέο μισθολόγιο, αύξηση του ΦΠΑ και άλλα επώδυνα μέτρα. Ταυτόχρονα ζουν με τον τρόμο της ανεργίας ,όσοι ακόμα έχουν εργασία, αλλά και με την δραματική βεβαιότητα ότι δεν θα βρουν ποτέ ,όσοι δεν έχουν.

Ως Δημοτική αρχή, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της τραγικής οικονομικής κατάστασης πολλών συμπολιτών μας, με την ανεργία, την ανέχεια και την φτώχεια να τους μαστίζουν .Τρομάζουμε με το κλίμα μαζικής απογοήτευσης και πανικού που υπάρχει λόγω της αβεβαιότητας, που πιθανόν να οδηγήσει σε φαινόμενα μαζικής κατάθλιψης. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για να ολοκληρώσει την καταστροφή.

Καταγγέλουμε το ανάλγητο κράτος που:.

  • Αναγκάζει τους μακροχρόνια άνεργους ,τους μικροσυνταξιούχους, τους όλο και αυξανόμενους νεόπτωχους, τις μονογονεϊκές οικογένειες να πληρώσουν το τέλος και μετά να προσφεύγουν στην αρμόδια ΔΟΥ για να τους επιστραφούν,πιθανόν, τα χρήματα, όταν την ίδια στιγμή δεν είναι σε θέση να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.
  • Που θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών, αναπήρων ,ηλικιωμένων και μικρών παιδιών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.
  • Που εφαρμόζει οριζόντια σε έχοντες και μη,ένα επαχθές οικονομικό μέτρο, του οποίου η νομιμότητα αμφισβητείται και εν πάσει περιπτώσει αναμένεται να κριθεί, χωρίς να έχει την ευαισθησία αναστολής του έστω για τυπικούς λόγους και ως ότου εκδοθεί η δικαστική απόφαση.
  • Που, χρησιμοποιώντας την ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αφενός ομολογεί την διάλυση του κράτους και αφετέρου απαξιώνει τον κοινωφελή χαρακτήρα της ,για να την χαρίσει εν συνεχεία στους ιδιώτες.

Κατανοώντας το πρόβλημα, είμαστε δίπλα σε όλους και ιδιαίτερα σε κείνους τους συνδημότες μας που αδυνατούν να πληρώσουν και σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ,ΠΕΔ),εργαζόμαστε μεθοδικά για να βρεθεί μία ουσιαστική λύση. Καταλυτικής σημασίας και για το Δήμο μας, όπως και για όλους τους άλλους Δήμους, θα είναι η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας ,που θα κρίνει τη συνταγματικότητα η μη του έκτακτου τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ.

Έχοντας σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τους δημότες μας και πιστοί στην νομική αλλά κυρίως ηθική υποχρέωσή μας να τους λέμε πάντα την αλήθεια τονίζουμε πως η προτροπή στη μη πληρωμή, δεν είναι υπεύθυνη επιλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς οι πολίτες δεν καλύπτονται νομικά, κάλυψη που κανένας Δήμος δεν μπορεί να παράσχει στους Δημότες του. Στηρίζουμε ηθικά όλες τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί και δηλώνουμε αλληλέγγυοι με τον χειμαζόμενο λαό, μέρος του οποίου και εμείς είμαστε.

Kατόπιν αυτών

  1. προειδοποιούμε ότι όλα τα μέλη της διοίκησης και στελέχη της ΔΕΗ θα ευθύνονται αστικά και ποινικά για κάθε πιθανή βλάβη στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητα όσων μείνουν χωρίς ρεύμα και οι ευθύνες είναι βέβαιο ότι θα αναζητηθούν.
  2. Καλούμε την κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή του μέτρου και ταυτόχρονα να επανεξετάσει, με αντικειμενικά κριτήρια την ανάγκη επιβολής του και σίγουρα τις κατηγορίες των πολιτών που πρέπει να απαλλάξει. Σε κάθε περίπτωση δε, να μην χρησιμοποιεί την ΔΕΗ, ως εκβιαστικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Τα όρια αντοχής των πολιτών έχουν εξαντληθεί και φέρει ακεραία την ευθύνη για ότι ακολουθήσει.
  3. Τέλος ο Δήμος Αλιάρτου ως ηθική υποχρέωση έναντι των Δημοτών του, θα προβεί στην αποστολή εξώδικής διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ.

Το παρόν ψήφισμα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου και θα αποσταλεί

· Στον πρωθυπουργό

· Στην Βουλή των Ελλήνων

· Στα πολιτικά κόμματα

· ΔΕΗ

· Στα ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: