Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Μιχελάκης: Κανείς δεν μιλάει για εκλογές μετά το Πάσχα


Η ΝΔ αποδέχεται πλέον ανοικτά ενδεχόμενη παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI, βάζει ωστόσο «φρένο» στα σενάρια διενέργειας εκλογών μετά το Πάσχα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο Bήμα fm, o εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι η προσυμφωνημένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου μπορεί να αλλάξει, σε συνάρτηση με την πορεία των συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και ομολογιούχων για την περικοπή του χρέους.

Διευκρίνισε πάντως ότι «η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας της 19ης Φεβρουαρίου εξαρτάται από το PSI και ασφαλώς κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα».

Στην αντίπερα όχθη το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείει τη διεξαγωγή των εκλογών ακόμα και μετά τη 15η Απριλίου (Κυριακή του Πάσχα). «Δεν έχουμε καμία αντίρρηση ακόμα και αν οι εκλογές γίνουν μετά το Πάσχα», είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Μπεγλίτης μετά από την 90λεπτη συνάντηση του Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης επανέλαβε τη γνωστή θέση του κόμματος για ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και παράταση του βίου της κυβέρνησης: «Η απρόσκοπτη υλοποίηση της νέας συμφωνίας προϋποθέτει πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, ομόθυμη διάθεση των τριών κυβερνητικών εταίρων και βάθος χρόνου, διαφορετικά, διακινδυνεύεται να τιναχθεί στον αέρα το PSI».

Η μετάθεση των εκλογών είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου η κυβέρνηση να μπορέσει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων και να οριστικοποιήσει τη νέα δανειακή σύμβαση με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Πηγή www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: