Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον κ. Κουτρουμάνη για το ΙΚΑ της Θήβας


Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ.Νικολάου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, με την οποία του εκφράζει τις έντονες διαμαρτυρίες και την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία, σχετικά με τους σχεδιασμούς του ΙΚΑ για λειτουργία μόνο ενός (1) υποκαταστήματος (από τα 5 που υπάρχουν σήμερα) και δύο (2) Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης για την Βοιωτία.

Παράλληλα με την επιστολή του ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τους λόγους που το ΙΚΑ της Θήβας πρέπει να παραμείνει ως έχει στην περιοχή, ζητώντας του επίσης συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί εκτενέστερα το ζήτημα.

Ακολουθεί η με Αριθμό Πρωτοκόλλου 3836/17-02-2012 επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων :

«Κύριε Υπουργέ

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΙΚΑ στον πίνακα Διοικητικής διάρθρωσης προτείνεται στο Ν. Βοιωτίας η λειτουργία μόνο ενός (1) υποκαταστήματος (από τα 5 που υπάρχουν σήμερα) και δύο (2) Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες και αναστάτωση στη τοπική κοινωνία και σε όλους τους φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Επιγραμματικά σας αναφέρουμε ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θήβας εξυπηρετεί περίπου 20.000 ενεργούς ασφαλισμένους και 8.100 συνταξιούχους που διαμένουν στην πόλη της Θήβας και σε 40 ακόμη χωριά που απέχουν από την πόλη έως και 50 χιλιόμετρα.

Επίσης στην ασφαλιστική περιοχή της Θήβας λειτουργούν περίπου 2.500 επιχειρήσεις και είναι ενεργά περίπου 11.000 έργα δημόσια και ιδιωτικά.

Επιπροσθέτως σας δηλώνουμε ότι υπάρχει κατάλληλος χώρος στο κτίριο όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Θήβας, το οποίο μπορεί να διατεθεί και είναι απολύτως κατάλληλο για να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του ΙΚΑ Θήβας.

Σας τονίζουμε ότι το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για το δρομολογούμενο σχεδιασμό κατάργησης του καταστήματος ΙΚΑ στη Θήβα καθώς και η συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων και φορέων της πόλης μας μαζί σας.

Κατόπιν τούτων σας ζητούμε όπως ορισθεί άμεσα ημερομηνία και ώρα προκειμένου να σας

επισκεφθούμε και να εκθέσουμε τις απόψεις μας επί του σοβαρού αυτού θέματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: