Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Άντρο κομματισμού η ΛΑΡΚΟ καταγγέλλει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Βοιωτίας Μιχ. Γιαννάκης


Σε άντρο τακτοποίησης ημετέρων που συνεχίζουν την τακτική του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί η ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με τις καταγγελίες του βουλευτή Βοιωτίας, κ. Μιχάλη Γιαννάκη, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Μιχάλη Γιαννάκη, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ τοποθέτησε στέλεχος της ΛΑΡΚΟ την επομένη της συνταξιοδότησής του, σε θέση ειδικού συμβούλου της εταιρίας, συνεχίζοντας έτσι την τακτική του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ που τακτοποίησε την συνταξιούχο στενή συνεργάτιδά του στην Βουλή,.

Ο Μιχάλης Γιαννάκης, στην ερώτησή του καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς να ανακαλέσουν προκλητικές αποφάσεις της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και διαταράσσουν την εργασιακή ειρήνη σε μια τεταμένη περίοδο, που πυροδοτείται από την μείωση μισθών και την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών

Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΜΑ: Νέα τακτική «Τακτοποίησης» Συνταξιούχων

Κύριοι Υπουργοί,

Το παράδειγμα με την τοποθέτηση της συνταξιούχου γραμματέως του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην Βουλή, που φροντίζει να «τακτοποιεί» τους συνταξιούχους - στενούς του συνεργάτες, ακολουθούν και τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επελέγησαν για τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η ιδιαίτερη μέριμνα αποκατάστασης συνταξιούχου της ΛΑΡΚΟ και κομματικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που αφού συνταξιοδοτήθηκε από την εταιρία λαμβάνοντας την αποζημίωση που δικαιούται από το νόμο προκειμένου να αποφύγει τις πρόσθετες μειώσεις που προβλέπονται από τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, τοποθετήθηκε ως ειδικός σύμβουλος μεταλλουργίας της εταιρίας, απολαμβάνοντας την παχυλή αμοιβή που προβλέπεται για την συγκεκριμένη θέση.

Σε μια περίοδο μάλιστα, που έχει ήδη δρομολογηθεί η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ που διακυβεύει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στη ΛΑΡΚΟ, η διοίκηση της εταιρίας φροντίζει με τις αποφάσεις της να προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα, να διαταράξει την εργασιακή ειρήνη στην εταιρία και την ώρα που εφαρμόζεται ο ν. 4024/2011 για την περικοπή των μισθών των υπαλλήλων να τακτοποιήσει «ημετέρους» στην ιεραρχία της εταιρίας.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

-Τελεί σε γνώση των συναρμόδιων Υπουργών η απόφαση της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ να επαναπροσλάβει συνταξιούχο της εταιρίας και κομματικό μέλος του ΠΑΣΟΚ στη θέση του Ειδικού Συμβούλου;

-Συνάδει με την ηθική η νόμιμη αυτή απόφαση, την ώρα που οι τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ στενάζουν από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας;

-Προτίθενται οι συναρμόδιοι Υπουργοί να ανακαλέσουν αυτές τις αποφάσεις και να νουθετήσουν την διοίκηση της ΛΑΡΚΟ;

-Αληθεύει ότι το εν λόγω συνταξιοδοτημένο στέλεχος συνεχίζει να υπογράφει υπηρεσιακά έγγραφα της Διεύθυνσης που προΐσταστο, πριν την συνταξιοδότησή του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: