Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Β. Τόγιας: «Έχουν αναρωτηθεί για τις συνέπειες της απόφασης κατάργησης του Οργανισμού Εργατικής Εστίας;»


ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΓΙΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ - ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αρ.πρωτ: 5840

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα: «Έχουν αναρωτηθεί για τις συνέπειες της απόφασης κατάργησης του Οργανισμού Εργατικής Εστίας;»

Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας ιδρύθηκε το 1954 με σκοπό την στέγαση των εργαζομένων. Δεν επιβαρύνει ούτε με ένα Ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων (1,00%) και των εργοδοτών (0,75%). Δεν είναι ζημιογόνος, τα δε αποθεματικά του οργανισμού, τα χρήματα δηλαδή των εργαζομένων της χώρας, δεν θα επιστρέφουν στα ασθενέστερα στρώματα ώστε να αποκτήσουν δική τους κατοικία. Υπάρχουν και άλλες δυσμενείς συνέπειες όπως :

- καταργείται το κατασκευαστικό πρόγραμμα σε όλη τη χώρα

- καταργείται η επιδότηση ενοικίου 120.000 οικογενειών

- καταργείται η παροχή 10.000 δανείων ανά έτος για αγορά και επισκευή κατοικίας.

Το έργο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στο Νομό Βοιωτίας είναι τεράστιο και συμβάλει αναπτυξιακά, ιδιαίτερα την περίοδο αυτής της πρωτοφανούς ύφεσης.

Ενδεχόμενη κατάργηση του Ο.Ε.Κ. θα έχει δραματικές επιπτώσεις για το σύνολο των δικαιούχων και της Ελληνικής Κοινωνίας, διότι θα χαθεί δια παντός κάθε δυνατότητα των ανθρώπων του μόχθου να στεγασθούν σε συνθήκες ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δεν θα ολοκληρωθεί το υπό εξέλιξη κατασκευαστικό πρόγραμμα, στους δε δικαιούχους για τους οποίους έχει διενεργηθεί η κλήρωση και περιμένουν να εγκατασταθούν στα σπίτια τους, θα πρέπει να εξευρεθεί λύση αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

- Αν προτίθεται να επανεξετάσει την απόφαση κατάργησης του Ο.Ε.Κ.;

- Τι προτίθεται να πράξει ώστε να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες που θα ακολουθήσουν, από την εφαρμογή της κατάργησης του Ο.Ε.Κ., που αφορά χιλιάδες πολίτες αλλά και εργαζόμενους του οργανισμού;

O Ερωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: