Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α από το Δήμο Θηβαίων για την κατάργηση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ




Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 13ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, συζήτησε προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα που έχει προκύψει με τη σχεδιαζόμενη νέα διοικητική διάρθρωση του Ι.Κ.Α.- ΕΤΑΜ που προβλέπει μεταξύ άλλων όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας το κλείσιμο του Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α. στη Θήβα. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εκτενή συζήτηση, στην οποία παρευρέθηκαν και συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους, εργαζόμενοι στο Κατάστημα του Ι.Κ.Α στη Θήβα, εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών- Βιοτεχνών Επαρχίας Θήβας, του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας, του Συλλόγου Λογιστών Θήβας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Μπακομήτρος, εκπρόσωποι άλλων φορέων και πλήθος κόσμου, εξέδωσε κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντος του δημοτικού συμβούλου κ. Λ.Κολιγιάννη) στη συνεδρίασή του στις 22 Φεβρουαρίου του 2012 το ακόλουθο Ψήφισμα :

Διαδηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη με τη νέα Διοικητική Διάρθρωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κατάργηση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ στη Θήβα, η οποία προφανώς εντάσσεται στις βεβιασμένες κινήσεις περιστολής των δημόσιων και κοινωνικών δαπανών, που επιβάλλει η Τρόικα στην Κυβέρνηση, και όχι σε μία προσπάθεια εξορθολογισμού αυτών.

Το Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θήβας καλύπτει ασφαλιστικά την πόλη της Θήβας και σαράντα περίπου τοπικές κοινότητες, που απέχουν από την πόλη μας μέχρι και 50 χιλιόμετρα, σε μία περιοχή όπου λειτουργούν 2.500 περίπου επιχειρήσεις και είναι ενεργά έντεκα χιλιάδες οικοδομικά έργα. Εξυπηρετεί περίπου είκοσι χιλιάδες ενεργούς ασφαλισμένους και 8.000 συνταξιούχους, καθώς και όλα τα άτομα της Π.Ε. Βοιωτίας με προβλήματα αναπηρίας μέσω του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Με αυτά τα δεδομένα η προωθούμενη κατάργηση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ στη Θήβα, δεν συνάδει με την ελάχιστη κοινωνική προστασία των συμπολιτών μας, αφού, πέρα από την αναστάτωση και την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση που θα προκαλέσει στους υπαλλήλους του και στις οικογένειές των, θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων ασφαλισμένων και των επιχειρήσεων που υπάγονται σήμερα σε αυτό, ενώ θα έχει ως επακόλουθο την υποβάθμιση της Θήβας με την αποδυνάμωση των διοικητικών λειτουργιών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της.

Θα συναντήσει ως εκ τούτου την άμεση, καθολική και δυναμική αντίδραση του Λαού και της Δημοτικής Αρχής της Θήβας, οι οποίοι δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε την πόλη μας να ερημώνεται και να περιθωριοποιείται.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Γ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δ.ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ

Σ.ΔΡΕΝΙΟΣ

Π.ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ

Π.ΜΙΧΑΣ

Ι.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΗΛ.ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ

Γ.ΣΔΟΝΑΣ

ΑΛ.ΣΤΑΊΚΟΣ

Ν.ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ

Γ.ΣΚΑΛΗΣ

Π.ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ

Χ.ΤΣΙΤΡΑΣ

ΑΝ.ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΑΙΚ.ΧΑΤΖΙΝΑ

Ν.ΣΒΙΓΓΟΣ

Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Π.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΕΥΑΓΓ.ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Κ.ΚΕΦΑΛΑΣ

Δ.ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ

ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

ΑΘ.ΣΚΟΥΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: