Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Κλειδώνουν» πρόσωπα και πρόγραμμα σε σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών

Παρά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών για την προγραμματική σύγκλιση, καθώς και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» το κυβερνητικό σχήμα. 

Οι αντιρρήσεις που υπάρχουν για συγκεκριμένα πρόσωπα ή οι διεκδικήσεις εκ μέρους των κυβερνητικών εταίρων για συγκεκριμένα υπουργεία θα επιχειρηθεί να εξομαλυνθούν σε σύσκεψη κορυφής των τριών πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης θα συναντηθούν στις 13:00 στη Βουλή για να εξετάσουν τόσο το ζήτημα της σύνθεσης της κυβέρνησης, όσο και να δώσουν το τελικό «πράσινο φως» στο προγραμματικό πλαίσιο συμφωνίας.

Όπως όλα δείχνουν, το χρονοδιάγραμμα των ανακοινώσεων και της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης μετατίθεται για το απόγευμα.

Κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν έως αυτήν την ώρα, η πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να σχηματίσει ολιγομελές σχήμα με περίπου 16 υπουργεία και όχι περισσότερους από 20 υφυπουργούς. 

Είναι αποφασισμένος να κάνει συγχωνεύσεις στον κύκλο των οικονομικών υπουργείων (εξετάζεται η συγχώνευση του υπουργείου Ανάπτυξης με το υπουργείο Μεταφορών) όπως και στον τομέα Παιδείας και Πολιτισμού. Υπό εξέταση είναι το ζήτημα της επανίδρυσης υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο κ. Βασίλης Ράπανος, αναμένεται να ορκιστεί μετά την επιστροφή του υπηρεσιακού υπουργού Γιώργου Ζανιά από τις Βρυξέλλες, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Eurogroup. Περισσότερα στο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231201511

Δεν υπάρχουν σχόλια: