Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έτοιμη να πενταπλασιάσει τις επενδύσεις στην Καλλιέργεια Ελληνικού Κριθαριού


Έξι μήνες μετά την ανακοίνωση της έναρξης της  πειραματικής καλλιέργειας ελληνικού κριθαριού για την παραγωγή των προϊόντων της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ολοκλήρωσε στα μέσα Ιουνίου τον πρώτο θερισμό, αποτέλεσμα του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού.
Η ελληνική εταιρεία που έβαλε σε όλα τα νοικοκυριά την μπίρα FIX Hellas, σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση των τοπικών παραγωγών και επενδύοντας με υπευθυνότητα στην πρώτη ύλη, δημιούργησε πριν λίγους μήνες έναν πειραματικό αγρό, έκτασης 200.000 τ.μ., στην περιοχή της Θήβας, αναπτύσσοντας δύο διαφορετικές ποικιλίες κριθαριού, βάσει των κλιματολογικών συνθηκών που ευνοούν τη χώρα μας.
Η διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων, η συνεργασία με εξειδικευμένους γεωπόνους, καθώς και η συνεχής συμβουλευτική υποστήριξη των καλλιεργητών - από την προετοιμασία και καταλληλότητα του χώματος πριν την σπορά έως και τον τελικό καρπό-  είχαν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή 100.000 κιλών ελληνικού κριθαριού εξαιρετικής ποιότητας. Αξίζει να τονισθεί, ότι σε όλη αυτή την πορεία οι αγρότες υπό την καθοδήγηση των ειδικών εκπαιδεύθηκαν ως προς την ορθή διαδικασίας καλλιέργειας των χωραφιών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αποκλεισμό χρήσης φυτοφαρμάκων.
Σήμερα, μετά την επιτυχία του πειραματικού προγράμματος, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εντατικοποιεί το πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού ενόψει της σποράς του Οκτωβρίου, θέτοντας πλέον ως στόχο των πενταπλασιασμό των καλλιεργούμενων εκτάσεων, αρχικά σε Βοιωτία και Εύβοια. Ενώ, μεσοπρόθεσμα προγραμματίζεται η σταδιακή κάλυψη του 100% των αναγκών της με ελληνικό κριθάρι. 
Ο κ. Γιάννης Χήτος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου θέρους αλλά και στην ευρύτερη φιλοσοφία του διέπει το πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού δήλωσε σχετικά: « Η δύσκολη οικονομική συγκυρία μας όπλισε με περισσότερο πείσμα και αποτέλεσε έναν επιπλέον λόγο για τον οποίο θέλαμε να πετύχει το πρόγραμμα, καθώς η επιτυχία του ισοδυναμούσε με μία μικρή ανάσα στον έλληνα γεωργό. Για την Ολυμπιακή Ζυθοποιία που «χτυπά» με ελληνική καρδιά, η ουσιαστική στήριξη στον έλληνα παραγωγό σήμερα είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: