Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Κ. Ασκούνης: Δεν θέλουν όρθια την αυτοδιοίκηση και αναζητούν συνενόχους





Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Λαμία ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης. Η κεντρική διοίκηση με τις πράξεις και τις αποφάσεις της, αναζητά άλλοθι και συνενόχους για την αδυναμία της να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές και παράλληλα συκοφαντεί και απαξιώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί βρίσκεται κοντά στους πολίτες, τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
 
Το τελευταίο διάστημα η αυτοδιοίκηση δέχεται πρωτοφανή επίθεση επεσήμανε ο κύριος Ασκούνης και αναφέρθηκε σε οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν πως τα χρέη των ΟΤΑ είναι ελάχιστα σε σχέση με τα χρήματα που οφείλει η χώρα.
Επίσης επεσήμανε πως οι δήμοι έχουν υποστεί πολλές αλλαγές και περικοπές, και αναρωτήθηκε γιατί στα υπουργεία δεν συμβαίνει το ίδιο.
Καυτηρίασε το μέτρο της επιτροπείας λέγοντας μεταξύ των άλλων πως οι αυτοδιοικητικοί λένε ναι στην διαφάνεια και τους ελέγχους, λένε ναι στον δήμαρχο θεσμό και όχι στον δήμαρχο υπάλληλο και κλητήρα.
Επανέλαβε την αντίδραση των εργαζομένων στην διαθεσιμότητα ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπογράψουν καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης εργαζομένων.
Η στάση που τηρεί η κεντρική διοίκηση απέναντι στην αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα που δημιουργεί, έχει βαθύτατο πολιτικό χαρακτήρα και πολιτική θα είναι η απάντησή μας τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε πως κάποιοι δεν θέλουν τον θεσμό αξιόπιστο και όρθιο να μπορεί να υψώσει τη φωνή του.
Το πώς θα αντιδράσει η ΚΕΔΕ στην πολιτική της κυβέρνησης θα αποφασιστεί την Δευτέρα στην συνεδρίασή της. Πηγή http://lamiastar.gr/index.php/topikes-eidiseis/nomoi/sterea/17606-2012-11-27-16-51-42.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: