Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τον «άνθρωπο» Καίτη Σαμαρτζή – Μπερατινού τίμησε η Εστία Μητέρας Λιβαδειάς !

Η κα Καίτη Σαμαρτζή – Μπερατινού

Μια σπάνια γυναίκα, μια βαθιά ευαισθητοποιημένη ψυχή, ένα πρόσωπο που έχει ακουμπήσει με κάθε μέσο ό,τι  ευγενικό έχει μέσα του ένας άνθρωπος τιμήθηκε χθες βράδυ από την Εστία Μητέρας Λιβαδειάς ανήμερα της ονομαστικής της εορτής. Πρόκειται για την γνωστή  Λογοτέχνιδα, την Δημοσιογράφο και Εθελόντρια σε έργα κοινωνικής αλληλεγγύης κα Καίτη Σαμαρτζή – Μπερατινού, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην πολυετή προσφορά της στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πρωτεύουσας της Βοιωτίας.

«Ελπίδα της ζωής ηλιαχτίδα, γαληνεύεις την καταιγίδα, τα σκοτεινά μονοπάτια φωτίζεις, χαράς προσμονή σκοπρίζεις»… Η κα Καίτη Σαμαρτζή – Μπερατινού έχει γράψει κι` αν έχει γράψει στίχους, διηγήματα, άρθρα… μα πάνω απ` όλα έχει γράψει στις καρδιές όλων των συγγενών, των φίλων και των συνεργατών της αλλά πολλών αναγνωστών της επειδή ο λόγος της υπήρξε πάντοτε πηγαίος, βγαλμένος από την όμορφη ψυχή της και τα χαρίσματα που της έδωσε ο Θεός και η φύση της. 
Γι` όλα όσα έκανε στην πορεία της ζωής τόσο ως πνευματικά έργα όσο και ως εθελόντρια και φιλάνθρωπος, χθες το βράδυ,  με πρωτοβουλία του ανανεωμένου ΔΣ του πρότυπου Φιλανθρωπικού Σωματείου και Ιδρύματος της ΕΣΤΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ Λιβαδειάς,  οργανώθηκε για εκείνη μια Τιμητική – Λογοτεχνική Βραδιά.
Η κα Καίτη Σαμαρτζή - Μπερατινού πλαισιώνεται από τα μέλη
 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΊΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ Λιβαδειάς 

Για το έργο και την προσωπικότητα της κας Καίτης Σαμαρτζή – Μπερατινού μίλησαν αρχικά η Πρόεδρος του Ιδρύματος κα Σοφία Τσιτσοπούλου. Ας την ακούσουμε…  



Στην συνέχεια με λόγια, με στίχους, με προσωπικές τους μαρτυρίες περιέγραψαν ο καθένας με τον τρόπο του την κα Σαμαρτζή. Για εκείνη μίλησαν διαδοχικά ο κ. Πέτρος Χουτζούμης, Ιδρυτής της Εφημερίδας «Βοιωτική Ώρα» και Θεατρικός Συγγραφέας, ο χαρισματικός κ. Δημήτρης Σαλούστρος, Φιλόλογος, η κα Ελένη Καρασαββίδου, Πολιτισμική Κοινωνιολόγος – Διδάκτορας Λογοτεχνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ ποιήματα απάγγειλε η κα Μίνα Ράπτη, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς. Την βραδιά συντόνισε αλλά και συμμετείχε με δικές της απαγγελίες η κα Μαρίνα Αντωνάτου, Φιλόλογος, Δασκάλα Θεάτρου και Δημοσιογράφος. 





Η κα Σαμαρτζή με τον γιο της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: