Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

"Για κουμπαριές και μίζες τα βρίσκουν τα λεφτά, άλλα για την παιδεία τους πιάνει τσιγκουνιά"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη αντιπροσωπεία των ΕΠΑΣ ΒΟΙΩΤΊΑΣ, αποτελούμενη από μαθητές και καθηγητές προερχόμενους από τις σχολές που λειτουργούν στην Λιβαδειά, την Αλίαρτο και την Θήβα,  έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Λαμία για να διαμαρτυρηθεί για την τραγική έλλειψη καθηγητών πολλών ειδικοτήτων. Για τα κενά που  υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα ΕΠΑΣ, καθιστώντας αδύνατη την λειτουργίας τους.

Υπό βροχή και με μαχητικά συνθήματα πρόβαλαν το αίτημα τους για άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών, διαδηλώνοντας στο κέντρο της πόλης.
Με αυτό το αίτημα επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής.
Μαζί τους σε κάθε βήμα ήταν σύλλογοι φοιτητών ή εκπρόσωποι μαθητών που εξέφραζαν την συμπαράσταση τους και φυσικά αντιπροσωπεία της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Σε αυτά τα πλαίσια σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ υπογραμμίζουμε :
Η έλλειψη εξειδικευμένων καθηγητών στα ΕΠΑΣ δεν είναι παράλειψη ή λάθος σχεδιασμός των υπεύθυνων. Αποτελεί πολιτική επιλογή για υποβάθμιση των σχολών που δίνουν στην κοινωνία εξειδικευμένους εργάτες. Αποτελεί ωμή και ξεκάθαρη υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου που προτιμά να χρησιμοποιεί στις δουλειές τους φτηνούς ανειδίκευτους εργάτες.
Στοιχειώδης υποχρέωση της πολιτείας είναι να διοριστούν, άμεσα, οι εκπαιδευτικοί που λείπουν στα ΕΠΑΣ και να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους.
Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διευρύνουμε την υποστήριξη του λαού σε αυτού του είδους τους αγώνες, που άλλωστε συνδέονται με το μέλλον των παιδιών του.
Στην ίδια κατεύθυνση, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πολιτική πίεση.
Στιγμιότυπο από το www.lamiareport.gr με τους Βοιωτούς μαθητές έξω από την Περιφέρεια Στερεάς 


                ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                                  ΧΡΟΝΑΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                  ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ
                                                  ΝΤΟΥΡΟΥ  ΣΟΦΙΑ  (ΙΩΑΝΝΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: