Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η αντίστροφη μέτρηση για το Greek Exports Forum και τα Greek Exports Awards 2013 ξεκίνησε!


Ανακοινώθηκαν πρόσφατα οι λεπτομέρειες για τα Greek Exports Awards 2013 που θα απονεμηθούν την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Greek Exports Forum 2013. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τα βραβεία Greek Exports Awards 2013, έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τη φόρμα υποβολής υποψηφιότητας μέχρι τις 8 Μαρτίου 2013 στοwww.greekexportsawards.gr επιλέγοντας μέχρι τρεις κατηγορίες βραβείων. Την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος εκπροσώπησε ο Βοιωτός Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.

O Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του ΕΠΒ
 κ. Παναγιώτης Αγνιάδης  με την κα Χριστίνα Σακελλαρίδη
και τον Πρόεδρο των ΕΝΔΥ ΟΕΥ κ. Δούκα Μαρινόπουλο

Ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ), κ. Δούκας Μαρινόπουλος, έδωσε από τη δική του σκοπιά, ένα θετικό μήνυμα για την ενίσχυση της εξαγωγιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ παρουσίασε πολύ στοχευμένα τη συνεισφορά των 60 γραφείων ΟΕΥ, σε επίπεδο πρωτογενούς οικονομικής και εμπορικής πληροφόρησης, για την καλλιέργεια μιας εξωστρεφούς επιχειρηματικής κοινότητας.
O Διευθύνων Σύμβουλος της Ethos Media A.E., κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης, έδωσε το έναυσμα για την εκκίνηση της υποβολής συμμετοχών ελληνικών επιχειρήσεων στα Greek Exports Awards 2013 τονίζοντας τη σημασία που διαδραματίζει αυτή η διοργάνωση για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως «οι εξαγωγές είναι μονόδρομος για την επιδιωκόμενη ανάπτυξη και κάθε επιχείρηση πρέπει να ψάχνει τον τρόπο να γίνει πιο εξαγωγική».
Εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), η κα. Χριστίνα Σακελλαρίδη, υπογράμμισε το ρόλο των γραφείων ΕΝΔΥ ΟΕΥ στη δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Ακόμη μίλησε για την αρωγή που παρέχει το ΕΣΠΑ σε επιχειρηματίες που επιθυμούν να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους εκτός της εγχώριας αγοράς.
Αξίζει να αναφέρουμε πως τα βραβεία χωρίζονται σε 15 κατηγορίες μεταξύ των οποίων και απονέμονται 3 ειδικά εξαγωγικά βραβεία:
1ο Ειδικό Βραβείο: «IASON: Premier Greek Exports Award 2013» στον Εξαγωγέα της Χρονιάς. Για την απονομή έχει προσκληθεί ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς.
2ο Ειδικό Βραβείο: Τιμητική Διάκριση «Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) 2013»
3ο Ειδικό Βραβείο: «Κορυφαίος Εισαγωγέας Ελληνικών Προϊόντων στο Εξωτερικό 2013»  & Δώδεκα (12) Εξαγωγικά Βραβεία ανά κατηγορία εξαγωγικής δραστηριοποίησης:
Βιομηχανία, Βιοτεχνία-Μεταποίηση, Εμπόριο, Υπηρεσίες-Παροχή Υπηρεσιών, Τουρισμός, Τεχνολογία-Καινοτομία, Πρωτογενής Τομέας, Εξάπλωση σε ξένες αγορές μέσω θυγατρικών εταιρειών ή-και franchise, Καλύτερη Εισηγμένη Εξαγωγική Εταιρεία, Νεοϊδρυθείσα Εξαγωγική Εταιρεία (λιγότερο από 5 έτη λειτουργίας), Εταιρεία Υποβοήθησης Εξαγωγέων, Επώνυμο εξαγώγιμο προϊόν ή υπηρεσία. 
Ο κ. Αγνιάδης ως εκπρόσωπος της ΚΕΕΕ ανάμεσα σε Οικονομικούς Διπλωμάτες
 στην συνέντευξη Τύπου για τα Greek Exports Awards 2013 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΑ ΚΟΜΨΗ & ΚΟΥΚΛΑΡΑΑΑΑΑ
(ABY)