Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Δεν τίθεται θέμα κουρέματος καταθέσεων στην Ελλάδα, τονίζει η κυβέρνηση

Αλλεπάλληλες είναι οι καθησυχαστικές δηλώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων και στην Ελλάδα, μετά τα γεγονότα στην Κύπρο. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας Τα Νέα, με αφορμή δημοσιεύματα ότι υπάρχουν σχέδια για κούρεμα και των ελληνικών καταθέσεων το 2014, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας δήλωσε: «Είναι μηδενική η πιθανότητα».

Ανάλογη τοποθέτηση έκανε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα κουρέματος καταθέσεων σε άλλες χώρες, εκτός της Κύπρου.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει το τραπεζικό σύστημα και έχει λάβει τα αναγκαία χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να μην φοβάται παρόμοιες καταστάσεις με αυτά που συμβαίνουν στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου.

«Παίρνουμε όλα τα μέτρα για να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις και να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231241349

Δεν υπάρχουν σχόλια: