Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με κλιμάκιο στελεχών της Ν.Δ.


Τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου επισκέφτηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου στο Δημαρχείο, κλιμάκιο στελεχών της Ν.Δ. με επικεφαλής τη Βουλευτή Καρδίτσης κ. Ασημίνα Σκόνδρα στα πλαίσια των προσυνεδριακών διαδικασιών του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δήμο Θηβαίων, με τον κ. Δήμαρχο να γνωρίζει στους παραβρισκόμενους τις προτάσεις και θέσεις της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην υλοποίηση αυτών, κυρίως λόγω των σημαντικών μειώσεων στις επιχορηγήσεις, στην μετά «Καλλικράτη» εποχή και την εποχή της κρίσης, αλλά και λόγω των συγχωνεύσεων υπηρεσιών και προσωπικού.

Συζητήθηκε επίσης το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών και οι ενέργειες που έγιναν για την πρόσληψη συμπληρωματικού επιστημονικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, με στόχο την αναβάθμισή του.

Παράλληλα τέθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που υφίστανται η περιοχή της Θήβας από την ύπαρξη του καταυλισμού των ΡΟΜΑ αλλά και της αθρόας προσέλευσης λαθρομεταναστών, με συνέπεια την αύξηση της εγκληματικότητας.   

Μίλησαν επίσης για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Θήβας με τη διέλευση της βαριάς υπερτοπικής κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. από τις αστικές οδού, η οποία μετά την αύξηση των κομίστρων των διοδίων έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, επιβαρύνοντας το τοπικό οδικό δίκτυο, προκαλώντας μεγάλες φθορές στο οδόστρωμα και φυσικά θέτει σε διαρκή κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων.  Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, το οποίο θα λυθεί μόνο με την κατασκευή της Ανατολικής Παράκαμψης Θήβας. Συζητήθηκε ακόμα η λειτουργία του Προαστικού Σιδηρόδρομου, που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. 

Αναφορά έγινε επίσης σε θέματα πολιτισμού και αξιοποίησης του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής με στόχο να γίνει η Θήβα πόλος έλξης τουριστών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θηβαίων κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Πέτραινας, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γιαννίκας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Χάρης Μελετίου, ο κ. Δημήτρης Μπαζίκος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ν.Δ. και  ο κ. Λάμπρος Κούτσικος, Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. στη Θήβα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: