Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πρεσβευτές του Δήμου Ορχομενού στο Τυχερό του Έβρου τα μέλη του Τμήματος Χορού και Παράδοσης Αγίου Δημητρίου!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
  Το Τμήμα ΄΄ Παράδοσης & Χορού ΄΄ Αγίου Δημητρίου, το τριήμερο, 23, 24 και 25 Αυγούστου 2013, που μας πέρασε έλαβε μέρος στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Τυχερό Έβρου, έπειτα από πρόσκληση που είχε λάβει από τον Λαογραφικό – Χορευτικό Σύλλογο Τυχερού Έβρου ΄΄  Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος ΄΄, μαζί με τον Μορφωτικό – Χορευτικό Σύλλογο Χαρίεσσας Νάουσας και τους φίλους του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων.
  Παρουσιάστηκαν χοροί από την Μακεδονία (ορχήστρα με χάλκινα από την Γουμένισσα) , τη Θράκη και τη χορευτική ομάδα των παιδιών από τον Άγιο Δημήτριο, που παρουσίασαν χορούς της περιοχής μας και γενικότερα της Ρούμελης ( καγκέλια: Αγιοθοδωρίτικο & Λιβανατέικο, τσάμικα, συρτά κ. α. ), με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, όπου και απέσπασαν τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των ακριτών μας, τιμώντας και διαδίδοντας τις αρχές και τους σκοπούς του σωματείου μας, αλλά και τα ήθη και τα έθιμα του Αγίου Δημητρίου, του Δήμου Ορχομενού και γενικότερα της Βοιωτίας.
 
Το Δ. Σ. του Τμήματος θέλει από καρδιάς να ευχαριστήσει, τους χορευτές και  τα μέλη του, που συμμετείχαν σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στην άκρη της Ελλάδας, τον οδηγό μας τον κο Μάριο και το ORION TRAVEL, για τις υπηρεσίες και την ασφάλεια του ταξιδιού. Την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τον Δήμο Ορχομενού, για τα έντυπα υλικά που μας έδωσαν, τον κο Μαράντο Δημήτριο (παραδοσιακές στολές), το Δ. Σ. του συλλόγου από το Τυχερό και τον Πρόεδρο του κο Μπαμπαλιά Γεώργιο, για την φιλοξενία που είχαμε, τις Μαθητικές Εστίες στο Σουφλί και το κο Λάκη (υπεύθυνος εστιών), το orchomenos press, που είναι αρωγός της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τέλος τους γονείς και τους κατοίκους του χωριού μας, αλλά και της Καρυάς, Μαυρόγειας, Αγ. Σπυρίδωνα, Αγ. Αθανασίου και Ορχομενού, που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους 15 χρόνια !!!     

                                                                         Με εκτίμηση!

              Ο  Πρόεδρος                                                                                  το Δ. Σ. του Τμήματος 

      Φλωκατούλας Χρήστος
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: