Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πεδίο συνεννόησης για τις Κυριακές αναζήτησαν Έμποροι και Αυτοδιοικητικοί στη Θήβα - Ανάλογες συναντήσεις αναμένονται σε Λιβαδειά και Ορχομενό

Σε συνέχεια της πρόσφατης πραγματοποιηθείσας συνάντησης  ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρό και αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Βασίλη Κορκίδη - με αντικείμενο τις  αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι περιφέρειες σε σχέση με τις εμπορικές επιχειρήσεις – ολοκληρώθηκε χθες βράδυ παρόμοια παραγωγική συνάντηση και στην πόλη της Θήβας με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών.


Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά συναντήσεων σε επίπεδο Εμπορικών Συλλόγων της Στερεάς με τους κατά τόπους Αντιπεριφερειάρχες και εκπροσώπους των ΟΤΑ προκειμένου να βρεθεί κοινό πεδίο συνεννόησης πρωτίστως όσον αφορά  ζητήματα για την ρύθμιση λειτουργία των τοπικών αγορών και την πάταξη του παρεμπορίου.


Στην συνάντηση παρέστη ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλειος Κορκίδης και αντιπροσωπεία, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Γιώργου Μουλκιώτη, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικού Γραμματέα της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, του Αντιπροέδρου του ΕΠΒ και εκπροσώπου της Ομοσπονδίας των Θηβών κ. Χρήστου Ξενάκη καθώς και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Κώστα Παπασπύρου και των Μελών κκ. Βαρβαράκη και Γέρου, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Νίκου Γεωργάτου, του μέλους του ΔΣ της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορχομενού κ. Ντίνου Δάρρα και φυσικά της Προέδρου και των μελών του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών αλλά των επίτιμων μελών του.
Οι δύο πλευρές ανέλυσαν τα ζητήματα εξ` αρχής μέσα σε απόλυτο ήρεμο κλίμα και με εμφανή διάθεση συνεργασίας και συμφώνησαν να υπάρχει στο μέλλον στενή συνεργασία στο πλαίσιο ενός διαρκούς διαλόγου, ώστε να επιλύονται θέματα και να εξειδικευτεί ο τρόπος συμβολής των Περιφερειών στην ανάπτυξη του τοπικού εμπορίου.


Κυρίαρχο εξ` αρχής είναι το συμπέρασμα των οι Έμποροι και στην Θήβα αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές (Χαλκίδα, Λιβαδειά, Ορχομενό), δεν θέλουν να «σπάσει» το φράγμα των καθιερωμένων 7 Κυριακών το χρόνο και να απελευθερωθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων επτά ημέρες την εβδομάδα παραθέτοντας τα δικά τους επιχειρήματα.
Εκείνο που ξεχώρισε επίσης από την κουβέντα ήταν πως στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας θα κατατεθούν και από τους ΟΤΑ προτάσεις που στην συνέχεια μαζί με εκείνες των Εμπορικών Συλλόγων θα ληφθούν σοβαρά υπ` όψιν από τους κατά τόπους Αντιπεριφερειάρχες στην γραμμή του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά… «ο,τι θέλουν οι τοπικές κοινωνίες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μουλκιώτης στην χθεσινή τους συνάντηση στη Θήβα…


Ας ακούσουμε τις δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης με την αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ και τους εκπροσώπους των Εμπόρων …
Δηλώσεις σχετικά για την πορεία της  κουβέντας τους έκανε 
και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλειος Κοκρίδης…

 Τον τρόπο που θα συμμετάσχει σ` αυτό τον διάλογο τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου…
 Για την παρουσία του στην Θήβα και την εμπλοκή των Επιμελητηρίων στη διαδικασία της διαβούλευσης μίλησε ο Πρόεδρος του ΕΠΒ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης...
Δηλώσεις έκανε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Νίκος Γεωργάτος… 
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Κώστας Παπασπύρου…

 Αλλά και ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας κ. Νίκος Στρατέλλος…

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν  και στον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς και στην Ένωση Εμπόρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορχομενού σε συνεργασία με τους ΟΤΑ και την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: