Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

«Αποκεφάλισαν» Φλεβάρη και Γάτο και ανάγκασαν σε παραίτηση τον Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς

 
Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση να τεθούν σε διαθεσιμότητα τόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Βαγγέλης Φλεβάρης όσο και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας Παρασκευάς Γάτος, με απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας ο οποίος διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για ευθύνες ή παραλήψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, πριν από λίγες μέρες.
Την ίδια ώρα έγινε δεκτή από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιο Ανδρεουλάκος, η παραίτηση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου, για προσωπικούς λόγους.
Πριν από λίγο με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με Απόφαση του κ. Αρχηγού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.
Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).
Έτσι, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: