Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Ανάσα» στον αγροτικό κόσμο!*

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι αναγκαίοι, από τον Κοινοτικό Κανονισμό διασταυρωτικοί έλεγχοι και όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες από πλευράς Υπουργείου και του εποπτευόμενου φορέα, του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε η πληρωμή της προκαταβολής του περίπου 1 δις € να πληροί τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου  ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην πληρωμή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης  του έτους 2013. Η πληρωμή αφορά σε 660.000 δικαιούχους και το ποσό πληρωμής είναι περίπου 1 δις   €. Το αρχείο με τα ονόματα των δικαιούχων έχει αποσταλεί στην Τράπεζα Πειραιώς – Α.Τ.Ε. προκειμένου να αρχίσει αύριο η κατευθείαν πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του κάθε δικαιούχου με το αντίστοιχο ποσό, και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, στη διάρκεια της ημέρας, θα μπορούν οι δικαιούχοι να έχουν πρόσβαση στα ποσά τους.
Στο μεταξύ ήδη, μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp), οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται, τόσο για το καταβληθέν ποσό, όσο και για τυχόν προβλήματα ή σφάλματα κατά την υποβολή της αίτησής τους και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής. Η πληρωμή των δικαιούχων με προβλήματα θα γίνει μετά τη διόρθωση των σφαλμάτων με την εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, που προβλέπεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την καταβολή των χρημάτων και μάλιστα τη δεδομένη χρονική στιγμή, εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση τηρώντας τις δεσμεύσεις της, όπως συνέβη και με την καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, σήμερα καταβάλλει  την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, σε 660.000 δικαιούχους και υποστηρίζει την πολύτιμη για τον τόπο μας αγροτική δραστηριότητα. Σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και συγκυρία εξασφαλίζουμε την ρευστότητα για την ομαλή παραγωγική διαδικασία των αγροτών και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ο τομέας της γεωργίας είναι  πραγματικός πυλώνας  στήριξης της προσπάθειας ανάταξης της ελληνικής οικονομίας».

*Σημειώνεται ότι 300.000 αγρότες που δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, θα  ειδοποιηθούν, για το ποσό που τους αναλογεί, με SMS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: