Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ακόμη τέσσερις συλλήψεις ατόμων σε περιοχές της Βοιωτίας

Δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ένας υπήκοος Αλβανίας και ένας ημεδαπός κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν συνολικά δεκατρείς (13) συσκευασίες που περιείχαν (66,9) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, χρηματικό ποσό προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών, κινητά τηλέφωνα κ.α.


Συνελήφθησαν, χθες (21-10-2013) το απόγευμα στη Δάφνη Δερβενοχωρίων και την Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26 και 23 ετών, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 44χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες, με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (ακατέργαστη κάνναβη). Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής του.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας χθες το απόγευμα, ακινητοποίησαν αιφνιδιαστικά τον 26χρονο και τον 23χρονο, την ώρα που εξήλθαν από την οικία τους, στην περιοχή της Δάφνης Δερβενοχωρίων Βοιωτίας.


Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, αλλά και στους ίδιους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Έντεκα (11) νάιλον συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (33,9) γραμμαρίων,
  • μία χάρτινη συσκευασία, επιμελώς κρυμμένη στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας, που περιείχε υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (7) γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα και
  • ογδόντα (80) νάιλον σακουλάκια, για την συσκευασία των δόσεων των ναρκωτικών ουσιών.  


Στην δεύτερη περίπτωση, χθες επίσης το απόγευμα ακινητοποιήθηκε επί της Εθνικής Οδού Λιβαδειάς – Ορχομενού, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 36χρονου, στο οποίο επέβαινε και 44χρονος και σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (26) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: