Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ύψους 7,3 εκατ. € - Ένταξη της ακαρπίας της ελιάς στο Πρόγραμμα ΠΣΕΑ 2013

Εντολή στον ΕΛΓΑ να προετοιμασθεί ώστε να συμπεριλάβει και το θέμα της ακαρπίας της ελιάς στο ετήσιο πρόγραμμα που θα υποβληθεί στην Κομισιίον για έγκριση σχετικά με τις ζημιές του 2013 έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.Σύμφωνα με το υπουργείο, η πρωτοβουλία του υπουργού γίνεται μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για την εξασφάλισης των σχετικών πιστώσεων ώστε μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταβληθούν οι αποζημιώσεις με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στους ζημιωθέντες αγρότες.
«Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η στήριξη των ζημιωθέντων ελαιοκαλλιεργητών ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις διαδικασίες παραγωγής τους και το ελληνικό ελαιόλαδο και η ελληνική ελιά να συνεχίσουν να είναι τα προϊόντα που στηρίζουν την ελληνική οικονομία, την απασχόληση και τις ελληνικές εξαγωγές», δήλωσε σχετικά ο κ. Τσαυτάρης.
Αποζημιώσεις ύψους 7,3 εκατ. από τον ΕΛΓΑ
Στο μεταξύ, αποζημιώσεις συνολικού ύψους 7,3 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το έτος 2013 κατέβαλε σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.686 δικαιούχων παραγωγών ο ΕΛΓΑ.
Οι αποζημιώσεις αφορούν συγκεκριμένα ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, σιτηρά και σανοδοτικά φυτά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΝΟΜΟΙ:
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 546.133
ΕΥΒΟΙΑΣ 253.882
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 9.201
ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ 138.624
ΦΩΚΙΔΟΣ 6.051

Δεν υπάρχουν σχόλια: