Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα ενημέρωσης της ΠΑΣΕΓΕΣ για την ΚΑΠ στη Λιβαδειά

Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στη Λιβαδειά, με θέμα «Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020». Η αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας ήταν κατάμεστη από κόσμο, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συνεταιρισμών, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, δήμαρχοι της περιοχής κ.λπ.
 

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Κώστας Σκιαδάς τόνισε πως πρέπει να υπάρξει πιο δίκαιη κατανομή των επιδοτήσεων με τη νέα ΚΑΠ. 
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, που μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για έξοδο από την κρίση, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι τα κονδύλια αγροτικής ανάπτυξης έχουν περάσει αποκλειστικά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Παράλληλα, παρουσίασε τις δράσεις της περιφέρειας για τον πρωτογενή τομέα. "Θα συνεργαστούμε με την ΠΑΣΕΓΕΣ ούτως ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τη νέα ΚΑΠ", κατέληξε ο κ. Περγαντάς. 
"Δεν είμαι ικανοποιημένος από τα κονδύλια αγροτικής ανάπτυξης", τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λιβαδειάς, Νίκος Παπαγγελής, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια για την επιστροφή των νέων στην ύπαιθρο. "Χρειάζεται πολιτική απόφαση ώστε τα χρήματα του β' πυλώνα να καταλήγουν οριστικά στην αγροτική ανάπτυξη", είπε γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιώργος Ανέστης, προσθέτοντας ότι "πρέπει να αρθούν οι αδικίες του παρελθόντος, με έμφαση στους πραγματικούς αγρότες". Τέλος, τόνισε πως η αυτάρκεια πρέπει να παραμείνει πρώτος στόχος μας ως χώρα. 





 Οι εισηγήσεις από πλευράς ΠΑΣΕΓΕΣ "Όχι στους αγρότες του καναπέ" είπε για μια ακόμη φορά ο προιστάμενος του γραφείου Βρυξελών της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννης Κολυβάς, τονίζοντας ότι η νέα ΚΑΠ αποτελεί ευκαιρία για εξάλειψη αδικιών και ανισοτήτων του παρελθόντος. Η κτηνοτροφία αποτελεί το μεγάλο ασθενή του αγροτικού χώρου, είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Πεβερέτος. Υπάρχει ανάγκη ενός γενικότερου σχεδίου πολιτικής για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, πρόσθεσε. Στις προτεραιότητες πολιτικής για την αγροτική ανάπτυξη αναφέρθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Μιχάλης Σμύρης.


Πηγή www.paseges.gr 

Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: